CL-Fokus: Semifinalene skal avgjøres

Skrevet av Petter Solholt Olsen

Årets utgave av UEFA Champions League nærmer seg slutten. Slik ser det ut i de siste kampene før finalen.

 

Liverpool – Barcelona (0-3)

Tirsdag 21:00

Katalanerne fra Barcelona fikk et utmerket utgangspunkt da de vant hele 3-0 på Camp Nou forrige uke. Som det ofte blir i disse kampene var det en jevn kamp, men når Lionel Messi har bestemt seg for å være så god som alle vet han kan være blir han fort tungen på vektskåla. To mål av argentineren og ett mål av tidligere Liverpool-spiller Luiz Suarez ble fasiten etter kampslutt og Liverpool må være skuffet over å ikke ha tatt vare på sjansene sine i det første oppgjøret. Inn mot returoppgjøret har spanjolene vært i aksjon mot Celta Vigo der Ernesto Valverde valgte å hvile samtlige spillere som startet mot Liverpool, noe som er forståelig da Barca allerede har vunnet La Liga. Barcelona tapte for øvrig oppgjøret 2-0 etter scoringer fra Maxi Gomez og tidligere Liverpool-spiller Iago Aspas.

gratisspill cl

Liverpool på sin side hadde ingen muligheter til å hvile spillere da de fremdeles er i tittelracet med Manchester City. Kampen mot Newcastle og Rafa Benitez ble nok mye hardere enn mange Liverpool-supportere skulle ønske, men rødtrøyene dro i land seieren til slutt etter en sen scoring av Divock Origi. Det som ikke er gode nyheter for Liverpool er at deres stjernespiller Mohammed Salah måtte ut med båre etter en duell med Newcastle-keeper Martin Dubravka som førte til at egypteren ble liggende nede med hodeskade. Den magiske krølltoppen er utelukket til tirsdagens oppgjør, noe som setter kjepper i hjulene for Jürgen Klopps mannskap

Her venter jeg et uthvilt Barcelona-lag som skal trille ball mot et Liverpool-lag med tunge ben. Liverpool har vist denne sesongen at de aldri gir opp, noe de ikke kommer til å gjøre her heller. Her blir det kjemping med nebb og klør til siste spark på ballen.

Oddstips: Barcelona-seier – 2.80 hos Nordicbet
Spillerspesial: Messi-mål – 2.25 hos Nordicbet


 

Ajax – Tottenham (1-0)

Onsdag 21:00

Ajax fortsetter sin vei mot finalen i Champions League, og tok en veldig sterk 1-0-seier på Tottenham Hotspur Stadium sist uke. Donny van der Beek ble målscorer den gang, og nederlenderne hadde flere muligheter til å gjøre ledelsen enda større. Mellom de to oppgjørene har Ajax tatt turen til Tilburg der de knuste Willem II hele 4-0. Ajax kommer fulle av selvtillit, med seks strake seiere i seriesammenheng, i tillegg til at de har slått ut Real Madrid og Juventus i den gjeveste av turneringer. Klaas-Jan Huntelaar fant veien til nettmaskene to ganger i helgen og virker å være i form i likhet med resten av laget.

Tottenham på sin side har en tung innspurt denne sesongen. Gode nyheter for laget fra Nord-London er at Heung-min Son var tilbake denne helgen. Dette feiret han med ved å pådra seg et rødt kort i tampen av førsteomgangen borte mot Bournemouth. Like etter hvilen valgte også Juan Foyth å gjøre det samme, og med kun to minutter på banen vil jeg regne med at den uvørne forsvarsspilleren er i det minste uthvilt til onsdagens oppgjør. Tottenham må fremdeles klare seg uten Harry Kane som er ute for sesongen med skade. I tillegg til målvtyven er også Harry Winks, Serge Aurier og Erik Lamela ute. Jan Vertonghen er usikker etter hodeskaden i det forrige oppgjøret.

Her forventer jeg mye av det samme kampbildet som i forrige oppgjør. Stor boost for Tottenham at Son er tilbake, men Ajax er klare favoritter til å gå videre her med ett bortemål i bagasjen.

Oddstips: Over 2.5 mål – 1.66 hos Fansbet
Spillerspesial: Huntelaar-mål – 2.60 hos Fansbet


Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑