5 flopper og overraskelser i Premier League 18/19

Skrevet av Benjamin Bjørnstad

 

Overraskelser

 

Moussa Sissoko

Moussa Sissoko har lenge blitt sett på som et bomkjøp av Tottenham. Etter EM i 2016 hvor Sissoko leverte et veldig bra mesterskap, kjøpte Tottenham franskmannen for 35 millioner euro. Veldig mye penger for en spiller som hadde prestert veldig ujevnt i karrieren.

sissoko

De to første sesongene hans i London ble ingen braksuksess, men denne sesongen har han vært en revolusjon. Han har virkelig fått sitt gjennombrudd i London og har bevist det åpenbare potensiale hans. Han har spilt seg til fast plass i laget og har vært blant deres aller beste spillere denne sesongen. Franskmannen har spilt en veldig viktig rolle som en løpsmaskin og ballvinner på midtbanen.

 

Ryan Fraser

Fraser har virkelig overrasket mange denne sesongen med en eventyrlig sesong for Bournemouth. Han har aldri vært spilleren med det beste sluttproduktet, men denne sesongen har han tatt store steg. På slutten av sesongen viste statistikken knallsterke 7 mål og 14 målgivende.

Skotten kombinerer ekstrem hurtighet med en veldig god høyrefot. Hans prestasjoner har koblet han til større klubber og det ryktes at Arsenal skal være interessert.

 

David Brooks

Brooks er en annen Bournemouth spiller som har gjort sine saker svært bra denne sesongen. 21-åringen tok Premier League-nivået over all forventing etter overgangen fra Sheffield United og Championship. Waliseren endte sesongen med syv mål og fem målgivende og var en meget viktig brikke i Eddie Hows mannskap.

velkomsttilbud nordicbet

Unggutten har nettopp signert en ny kontrakt med Bournemouth og blir dermed ikke en billig signering hvis større klubber skulle ønske hans kvaliteter.

 

Raul Jimenez

Raul Jimenez har vært en revolusjon for et meget solid Wolves denne sesongen. Mexicaneren leverte åtte mål og 13 målgivende pasninger i Premier League. Hans prestasjoner denne sesongen gjorde at Wolverhampton valgte å gjøre overgangen permanent fra Benfica og betalte 38 millioner euro for hans tjenester. Ikke en for høy sum med tanke på det han han har levert denne sesongen.

Det blir spennende å se utviklingen hans og Wolves de kommende sesongene. Kanskje han skal være den som hjelper ulvene til det aller øverste sjiktet i England?

 

Aaron Wan-Bissaka

De aller færreste hadde nok hørt om Aron Wan-Bissaka før sesongen. Det var tilfeldigheter som gjorde at han fikk sjansen, ettersom både Joel Ward og Martin Kelly begge ble skadet i pre-season. Unggutten tok sjansen på utmerket vis og spilte seg til fast plass på høyrebacken.

skysports-aaron-wan-bissaka_4600218.jpg

21-åringen har vært blant de beste høyrebackene i Premier League denne sesongen og det har nærmest vært umulig å komme seg forbi engelskmannen. Aron er ekstremt god i 1 mot 1 situasjoner og har en merkelig, men ekstremt effektiv teknikk når han takler. Dette har gjort at han har fått kallenavnet edderkoppen…

 

Flopper

 

Fred

Fred må være en av de største floppene denne sesongen. Han ble hentet for svimlende 59 millioner euro, men har ikke vært i nærheten til å leve opp til forventningene. Det har blitt lite spilletid og brasilianeren har ikke klart å prestere på et jevnt nivå. Det er ingen tvil om at han har gode ferdigheter og potensiale. Det gjenstår å se om Manchester United gir han en ny mulighet neste sesong eller om de velger å selge i sommer.

Fred-man-united

 

Alireza Jahanbakhsh

Jahanbakhsh skulle være Brightons svar på deres offensive problemer, men iraneren har virkelig slitt med å omstille seg til tempoet og det fysiske i England. Han kom til Brighton etter en veldig bra sesong i Eredivisie hvor han vartet opp med 21 mål og 12 målgivende på 33 kamper. Hans første sesong i Premier League har vært strake motsetningen med null målpoeng. Ekstremt skuffende tall.

Skal Brighton klare å holde seg oppe neste sesong er det viktig at Jahanbakhsh leverer på et betraktelig høyere nivå. Kanskje Graham Potter klare å få mer ut av den talentfulle iraneren enn Chris Hughton?

 

Jean Michael Seri

Det er vanskelig å komme foruten signeringene til Fulham. Det var nærmest et sjokk da han ble presentert som Fulham spiller, ettersom langt større klubber var på banen. Seri har i glimt vist sin klasse denne sesongen, men har for det meste slitt med å prestere.

Det virker lite sannsynlig at Seri blir med Fulham ned til Championschip og det burde ikke være vanskelig for Seri å finne seg en ny arbeidsgiver.

 

Denis Suarez

Arsenal trengte litt mer offensiv slagkraft i januar og valgte å signere Denis Suarez på lån. Emery hadde kjentskap til spilleren i sin tid i Sevilla, men signeringen gikk ikke etter planen og Denis Suarez var knapt å se på banen for Arsenal. Det endte til slutt med at lånet ble avsluttet før det opprinnelig skulle grunnet skader. Alt i alt en fiasko signering for alle parter.

denis suarez.jpg

Andre Zambo Anguissa

Anguissa var en av flere spennende signeringer Fulham gjorde før sesongen og han skulle hjelpe Fulham med å holde plassen. Slik gikk det ikke og Anguissa slet hele sesongen. Han skulle operere som skjoldet foran forsvaret, men det har virkelig ikke sitt ut som noe skjold. Det er vanskelig å gjøre den jobben når hele Fulham som et kollektiv har vært svært skuffende, men det ble forventet mye mer av franskmannen før sesongen.

 

Mohamed Elyounoussi

Moi kom til Southampton som erstatteren til Dusan Tadic, men har ikke klart å leve opp til forventningene. Dusan Tadic har hatt en eventyrlig sesong for Ajax, mens Moi har slitt med skader og lite spilletid. Akkurat som Jahanbakhsh endte det opp med null målpoeng.

Southampton håper at han skal slå ut i full blomst neste sesong. Det er ingen tvil at han har potensiale til å bli en veldig god spiller i Premier League.

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑