Fem aktuelle managere for Chelsea

Skrevet av Benjamin Bjørnstad

Til tross for at det til slutt ble en veldig bra sesong for Chelsea med tredjeplass i ligaen og Europa League triumf, ser det ut til at det blir enda et nytt trenerbytte på Stamford Bridge. Sarri´s hjemlengsel og litt turbulente forhold til fansen skal ha fått italieneren til å ønske å vende hjem. Ifølge rapportene er Maurizio nær enn overgang til Juventus.  

velkomsttilbud nordicbet

 Frank Lampard

Det at Frank Lampard er sterkt koblet til jobben i Chelsea kommer ikke som et sjokk. Det er naturlig at en av de største Chelsea-legendene kom til å bli koblet til Chelsea nå som han har tatt steget som manager. Han har gjennomført en en mer enn godkjent første sesong som trener, hvor han tok Derby County til en sjetteplass og playoff- finale mot Aston Villa.

Fordeler

Det har vært en rar stemning rundt Chelsea hele denne sesongen. Sarri skulle være starten på en revolusjon som skulle ta Chelsea fra å spille defensiv og pragmatisk fotball til offensiv angrepsfotball. Til tross for at det endte med en tredjeplass, Champions League-spill og Europa League trofe er det ikke sprudlende energi blant fans og medlemmer i klubben.

skysports-frank-lampard-chelsea-bolton_3858132.jpg

Det er akkurat her Lampard kan være nøkkelen. Han kan komme inn som en renessanse og skape den positive følelsen rundt klubben igjen.

Videre er han en mer fleksibel trener en Sarri. Han har flere formasjoner han benytter seg av, i motsetning til Sarri som bare bruker sin elskede 4-3-3.

I tillegg så er han veldig glad i å gi ungguttene sjansen. Med et overgangsforbud for Chelsea kan Lampard være den beste til å benytte seg av talentene som befinner seg i klubben. Han har gitt mye spilletid til ungguttene Mason Mount og Fikayo Tomori, som begge er på utlån fra Chelsea.

Ulemper

Lampard er en veldig uerfaren trener og har bare én sesong som trener bak seg. Det er en enorm oppgave å ta over Chelsea med et overgangsforbud. Han har trolig enda ikke funnet den spillestilen han ønsker og har fortsatt mye å lære.

Chelsea til å ende blant de fire beste i PL 19/20 – 2.10 i odds hos Nordicbet


 

Javi Gracia

Javi Gracia ledet Watford til en solid 11-plass i 18/19, etter at de var tippet lenger ned på tabellen av mange eksperter. Han har forvandlet Watford til et veldig bra organisert lag som er farlige på dødballer.

Javi-Gracia

Fordeler

Med Javi Gracia får Chelsea en veldig god trener som er flink på å bygge lag som er godt organiserte. En pragmatisk trener som er flink til å få mye ut av spillerne.

Ulemper

Han har aldri hatt ansvaret for et topplag før. På CV-en hans er Rubin Kazan, Malaga og andre mindre lag i Spania. Er han klar for en så stor klubb som Chelsea, og passer den pragmatiske stilen hans til spillerne?


 

Nuno Espirito Santo

Nuno har virkelig gjort underverk med Wolves denne sesongen. Syvende plass og Europa League spill til neste sesong er nærmest uvirkelig for et nyopprykket lag.

Fordeler

Nuno er en fleksibel trener og har flere ulike formasjoner han opererer med. Under hans tid i Porto og Valencia benyttet han seg av både 4-3-3 og 4-4-2. Med andre ord er det ikke sikkert at vi hadde sett kontringsfotball og 3-5-2 hvis han skulle overta ansvaret på brua, slik han har gjort med Wolves.

nuno.jpg

Ulemper

Det er store forventninger knyttet til en topp 6 klubb. Ville han klart å håndtere presset? I tillegg er det ikke sikkert han er interessert i å komme til Stamford Bridge. Hvorfor skulle han forlate det han har bygd opp i Wolves til fordel for Chelsea som har en usikker fremtid. Wolves er et lag på vei oppover, mens klubben i Vest London viser mange tegn til nedgang.


 

Steve Holland

Steve Holland har lang erfaring fra Chelsea, etter hans tid på Stamford Bridge fra 2011 til 2016 som assisterende manager. Han er nå assisterende trener for Gareth Southgate for det engelske landslaget.  Han har aldri vært hovedtrener på det øverste nivået, men har lang erfaring i treneryrket. Han ble ansatt i Crewe Alexandra som 22-åring hvor han var jobbet med ungdomslagene.

Fordeler

Steve kjenner klubben veldig godt og vet hva som skal til for å oppnå suksess i Vest-London. Han har vært en veldig viktig bidragsyter i suksess på Stamford Bridge tidligere. Kanskje han kan gjøre det igjen i hovedrollen?

England v Belgium Group G 2018 FIFA World Cup - 28 Jun 2018

Ulemper

Holland har aldri hatt ansvaret som hovedtrener på det øverste nivået og det er dermed spørsmålstegn til hvordan han vil takle det. Han er en meget god trener som har jobbet under Villas Boas, Mourinho, Benitez, Di Matteo og Conte for å nevne noe. Det er ikke tvil om at kompetansen er der, men det er ikke alle som takler å gå fra å være assistent til å bli hovedtrener.


 

Massimiliano Allegri

Allegri har hatt stor suksess med AC Milan og spesielt Juventus i Italia. Han er en veldig god trener og er nylig ferdig i Juventus etter en skuffende Champions League-sesong hvor fotballen til tider har vært kjedelig å se på.

Fordeler

Med Allegri får Chelsea en trener som er en vinner. Med Milan og Juventus har han vunnet seks Serie A-titler.

Ulemper

Chelsea har hatt to italienske trenere siden 2016 og det kan tyde på at de ikke er villige til å hente inn en tredje med det første. I tillegg er han ikke en trener som er best til å bygge opp lag, men heller ta over lag som kun trenger et par endringer. Han er en som kommer inn og leverer umiddelbar suksess og har f.eks. ikke samme evne som Klopp og Pochettino til å bygge lag. Allegri kunne passet Chelsea bra, men med de forholdene som er der nå er han nok ikke den ideelle treneren.

allegri.jpg


 

Hva bør satses på?

Med tanke på at Chelsea har overgangsforbud er det viktig at treneren som kommer inn er flink til å bruke ungguttene og kunne ta klubben i riktig retning utviklingsmessig. Når Chelsea ansatte Sarri i fjor sommer ønsket de å få klubben til å spille offensiv fotball, det hadde dermed vært litt merkelig å gå vekk fra dette etter kun ett år.

Langsiktig plan?

Chelsea er ikke i samme posisjon som de var tidligere, da de kunne bruke mest penger og å tiltrekke seg de aller beste spillerne. Klubben kan ikke bruke de samme summene og klubben appellerer ikke like mye til spillere som før. Da er det viktig at klubben får seg en langsiktig plan som strekker seg over flere år. Tottenham og Liverpool er gode eksempler på klubber som har gjort det veldig bra.

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑