Før Runde 12 i Eliteserien

Skrevet av Tommy Kristiansen

Vi ser frem mot runden i Eliteserien og gir våre lesere forhåndsomtaler til alle kampene. Artikkelen er laget i samarbeid med Nordicbet som har et stort fokus på norsk fotball og Eliteserien. Har du ikke konto der kan du få opptil 1000 kroner i velkomstbonus HER.

Strømsgodset – Molde (Lørdag, 18.00 – Eurosport Norge)

Strømsgodset har hatt en blytung start på årets sesong, og ligger for øyeblikket på nest siste plass og har rotet seg inn i en aldri så liten krise i bunnen av Eliteserien. Nå spørs det om nyansatte Henrik Pedersen får noe skikk på laget fra Drammen. Kommer fra et cuptap mot Fram Larvik og virker å være helt uten selvtillit.

Molde gikk også på en solid blemme i midtuka i cupen mot Aalesund, og har generelt vært ujevne i det siste. Men moldenserne har to av Eliteseriens toppscorere, Ohi Omoijuanfo og Magnus Wolff Eikrem, med henholdsvis ni og sju mål hver. Det kan være en skremsel for Drammen-laget, ettersom de er et av lagene som slipper inn flest scoringer (17 baklengs) i serien.

Godset har skader på en del nøkkelspillere som trengs sårt i situasjonen de befinner seg i akkurat nå. Jonathan Parr, Kristoffer Tokstad og Marcus Pedersen virker å være ute til oppgjøret, mens Mostafa «Mos» Abdellaoue virker å være usikker til oppgjøret mot Molde på Marienlyst lørdag kveld.

Molde på sin side har også skader på spillere som spiller større roller for Erling Moe. Andreas Linde og Kristoffer Haralseid virker ikke å være friskmeldte, i tillegg har Martin Bjørnbak og Fredrik Aursnes meldt seg som usikre til helgens kamp.
Molde har mange målscorere og det renner inn bakover hos Godset. Over 2.5 mål + borteseier kan fås til 2.85 hos Nordicbet.


Vålerenga – Sarpsborg 08 (Søndag, 15.00 – Eurosport Norge)

To lag som begge røk i cupen, Sarpsborg taper mot et Tromsdalen som står uten seier i OBOS-ligaen, og Vålerenga ga fra seg en 2-0-ledelese mot Bærum, og tapte til slutt 3-5.
Vålerenga startet friskt denne sesongen og plukket poeng. Men nå står de med to strake tap og målene renner inn bakover – med elleve innslupne mål på deres tre siste kamper, da inkludert med cuptapet i midtuka mot Bærum. Må klare seg uten en suspendert Lædre Bjørdal og en skadet Vega – Tollås Nation virker usikker.

Sarpsborg var inne i mørk og dyster periode med fire tap på rad, før de fikk en etterlengtet seier i forrige runde mot tabelltoer Odd. Sliter med en god del skader i forsvaret Horn, Tveita og Askar er ute og i tillegg er det en usikkerhet rundt Zachariassen og Strand Larsen. To lag som ikke er helt i form og som kommer til å gi alt. Det lukter uavgjort på Intility Arena. Poengdeling står til 3.50 hos Nordicbet


Viking – Bodø/Glimt (Søndag, 18.00 – Eurosport Norge)

Viking karret seg videre i cupen mot rivalen Sandnes Ulf og slo i tillegg Lillestrøm borte i forrige match og har selvtilliten på plass. Bodø/Glimt på sin side røk ut i forrige runde av cupen og har hvilt beina i midtuka som de kommer til å dra nytte av.

Viking har vært gode hjemme på eget gress og har enda ikke tapt på Viking stadion, det kan komme til deres fordel. Har også en nærmest skadefri tropp, noe som gjør at det er lett å holde på kontinuiteten for Viking-sjef, Bjarne Berntsen.

oddsboost
Få økt odds på både H, U og B i denne kampen hos Nordicbet!

 

De gule og sorte fra Bodø har virkelig slått fra seg i årets utgave av Eliteserien, og ligger på tredjeplass. De har kun tapt én bortekamp denne sesongen, og scorer en god del – nest flest i ligaen med 21 mål. Mangler Vegard Leikvoll Moberg, men har en ellers skadefri tropp. Mens Viking spilte cupkamp i midtuka og Bodø/Glimt hvilte kan det være utslagsgivende. Borteseier står til 2.60 hos NordicBet.


Kristiansund – Stabæk (Lørdag, 18.00 – Eurosport Pluss)

Hjemmelaget har åpnet bra denne sesongen og ligger på femteplass etter sine første elleve spilte kamper. På de elleve kampene har resultatene fordelt seg med fem seiere, tre uavgjort og tre tap.

Kristiansund har enda ikke tapt på hjemmebane. Fire kamper har de spilt på eget gress og de har tatt seieren tre ganger, mens de har spilt uavgjort én gang, mot Ranheim. I tillegg har hjemmelaget vært gjerrige hjemme og kun sluppet inn to mål, mens de selv har scoret seks. Christophe Psyché og Flamur Kastrati virker usikre til oppgjøret.
Det er dårlig nytt for Stabæk del som enda ikke har tatt poeng eller scoret mål på bortebane. Fire kamper spilt, fire kamper tapt og sluppet inn 10 mål. Det blir en tøff oppgave for nyansatte, Jan Jönsson, som nå skal ut i sin første bortekamp i Eliteserien etter han kom tilbake. Stabæk-laget har ingen bemerkelsesverdige skader eller suspensjoner. Kristiansund er sterke hjemme, Stabæk er svake borte. Hos Nordicbet står hjemmelaget til 1.69 i odds.


Odd – Haugesund (Lørdag, 18.00 – Eurosport Pluss)

Odd har vært kruttsterke hjemme og feid vekk all motstand, noe som har resultert i andreplass bak Molde – og det med to kamper mindre spilt. Hjemmestatistikken viser fem seire og har sluppet inn tre innslupne mål.

Men i dette tilfellet møter Odd et av de sterkere bortelagene i serien, som står med tre seiere borte og ti bortescoringer, det kommer med andre ord til å bli et tøft oppgjør på Skagerak Arena lørdag kveld.

Rett før oppgjøret mot Bryne i cupen fikk Haugesund en mindre hyggelig beskjed om at dere førstevalg på topp, Ibrahima Wadji, var blitt tatt i doping. Noe som gjør han utilgjengelig enn så lenge. Dessuten må de klare seg uten en av deres viktigste spillere en god tid framover i Alexander Stølås. Hos Odd er det stille på skadefronten.

Med Odds sterke hjemmeform og Haugesunds mangel på nøkkelspillere virker det å være Odds kamp. Hjemmeseier til 1.92 hos NordicBet.


Ranheim – Mjøndalen (Lørdag, 18.00 – Eurosport Pluss)

I skrivende stund er Ranheim det nest dårligste hjemmelaget i Eliteserien og har generelt hatt en dårlig start på årets sesong. Kommer dog fra en seier i cupen, etter å ha
slått Oslo-laget Skeid på Nordre Åsen. Fikk ellers hvilt en del spillere, noe som alltid kommer godt med. Spesielt for en tropp som ikke har noen skader eller suspensjoner.

En tidlig scoring for de brune i cup-kampen mot Grorud var nok til å avansere til neste runde av cupen, og avansement kommer alltid godt med inn til seriespillet. Spesielt når det var et stort mannefall fra Eliteserien i NM-cupen i siste runde. Fikk ikke hvilt spillere i like stor grad som Ranheim, og det er noe usikkerhet rundt kaptein Christian Gauseth til kampen.

velkomsttilbud nordicbet

Tre poeng skiller de to lagene som ikke helt har fått det helt til i årets utgave av Eliteserien og da er det også størst sjanse for poengdeling i Trøndelag. Uavgjort står til 3.55 hos Nordicbet.


Tromsø – Rosenborg (Lørdag, 18.00 – Eurosport Pluss)

Både Tromsø og RBK er på vei til å friskmeldes etter hver sin fryktelig forferdelige Eliteserie-start. Tromsøværingene står med to strake seirer, mens trønderne har tre seire på rad.

Hjemmelaget var et av mange Eliteserie-lag som måtte takke for seg i årets utgave av NM-cupen etter tapet mot Kongsvinger. Men har i serien vist en annen form i det siste, og som tidligere nevnt nå vunnet to på rad. Noe som kan bidra til å gi «Gutan» for kampen om tilværelsen i Eliteserien. Må klare seg uten spissen Espejord og muligens Wangberg og Antonsen.

De sorte og hvite slet seg videre og måtte ut i ekstraomganger for å avansere i cupen mot Ull/Kisa. Det kostet mer energi og krefter enn planlagt. Men slik har det vært med RBK i år, det har stagnert noe. Men nå virker de å komme tilbake. Hadde en mektig seier hjemme mot Vålerenga i forrige serierunde.

Rosenborg på sin side har virkelig slitt internt de siste dagene med en heftig omgangssyke på en rekke nøkkelspillere. Even Hovland, Birger Meling, Yann-Erik de Lanley, Pål André Helland, Gjermund Åsen og Anders Trondsen har alle slitt med sykdom, men de fleste virker å være tilbake i trening. Midtbaneduoen Mike Jensen og Marius Lundemo virker usikre med skader, og den danske stjernen Nicklas Bendtner er ute i kulda.

Med et noe ustabilt Tromsø-lag og et sykdomspreget og noe utslitt RBK-lag skal man ikke se bort i fra at det kan ende i poengdeling i Tromsø søndag kveld. Man får hele 3.40 i odds for at det ender med ett poeng til begge lag hos Nordicbet.


Brann – Lillestrøm (Søndag, 20.00 – Eurosport Norge)

Brann er et av få Eliteserie-lag som er klare for neste runde i NM-cupen etter seier mot Sogndal på Fosshaugane Campus. Står nå uten seier på de to siste i serien, og har ikke vært like solide hjemme i motsetning til i fjor, hvor de var et av de bedre lagene på hjemmebane.

Storsigneringene Veton Berisha og Daouda Bamba virker gradvis å spille seg i form og de to kan være en fare for de aller fleste i Eliteserien. I tillegg er Fredrik Haugen tilbake fra skade, noe som bare en fordel å ha tilbake sjefen på midtbanen i Brann-laget. Mangler bare Ruben Kristiansen som er ute med skade.

NM-cupmesterne fra 2017 gikk på et flaut tap mot naboen Strømmen i forrige runde. LSK er et lag som virkelig trenger å ta poeng så de ikke havner nedi sumpa som de gjør stort sett hver sesong. Mangler sin viktigste spiller, Thomas Lehne Olsen noe som er litt krise på topp, mens Sinyan og Kind Mikalsen er ute.

Branns nøkkelspillere spiller seg i form, og med LSKs mangel på Thomas Lehne Olsen blir det vanskelig å finne veien til nettmaskene. Om du liker sjansene til Brann på søndagskvelden så får du 1.39 i odds for at bergenserne slår Lillestrøm hos Nordicbet.

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑