Før Runde 13 i Eliteserien

Skrevet av Tommy Kristiansen

Vi ser frem mot runden i Eliteserien og gir våre lesere forhåndsomtaler til alle kampene. Artikkelen er laget i samarbeid med Nordicbet som har et stort fokus på norsk fotball og Eliteserien. Har du ikke konto der kan du få opptil 1000 kroner i velkomstbonus HER.

Rosenborg – Kristiansund (Lørdag, 18.00 – Eurosport Norge)

13 poeng bak Molde i serien, ut mot Aalesund i cupen og en spiss som ikke scorer mål er noe av det som oppsummerer sesongen til Rosenborg hittil denne sesongen. Ingen tvil om at Eirik Horneland, Stig Inge Bjørnebye og resten av Rosenborg må jobbe hardt for å få RBK-skuta på rett kjøl. Ikke nok med det ble også Pål-Andre Helland vist det røde kortet, som gjør at han er suspendert til oppgjøret, ellers ser det ut til at trønderne har nærmest fult mannskap tilgjengelig.

horneland

På andre siden står Kristiansund som også måtte avslutte cup-eventyret, etter ekstraomganger hjemme mot et formsterkt Odd. Kristiansunderne gikk også på et overraskende tap, hjemme mot Stabæk i forrige serierunde og er ikke sin beste form om dagen. Mangler Hopmark og Kastrati til oppgjøret.

To som har nærmest identiske resultater i det siste to kampene deres, og det merkes at det sjeldent scores mål i kampene hvor disse er involvert. Under 2.5 mål kan fås til 1.87 hos Nordicbet.


Mjøndalen – Viking (Søndag, 18.00 – Eurosport Norge)

Ting går ikke akkurat på skinner for Mjøndalen akkurat nå. Det er alt for lite tempo i laget, og de er heller ikke så gode defensivt som i OBOS i fjor. De sliter også med å score mål, og da blir det vanskelig å vinne kamper. Stort sett alle målene de scorer kommer fra dødballer. Var gode mot KIL i cupen, mot 10 mann i en lengre periode så de skal naturligvis vinne greit da mot laget fra nivået under. I bidrar det til en enormselvtillit innad i laget. Solhom Johansen er ute her, som er et hardt slag for laget. Gauseth er også usikker, og spiller trolig ikke.

oddsboost

Viking har tatt nivået i ligaen bra denne sesongen, og alle trodde vel at Viking-laget skulle opp for å gå rett ned igjen – slik blir det neppe. I ligaen kommer de fra sesongens første hjemmetap, og det mot en av de store overraskelsene i årets Eliteserie, Bodø/Glimt. Vinner også cup-kampen som tok dem videre til neste runde, hele 5-2 over Stabæk som ikke gjør annet enn å gi Viking-laget en enorm tro på egne ferdigheter. Stiller også med skadefri tropp, mangler bare Andresson som virker å være ute resten av sesongen.

Viking har vært overraskende bra i år og har scoret 18 mål denne sesongen, som er et av de lagene som scorer mest i Eliteserien. Mens Mjøndalen er det laget som slipper inn mest (23) og mangler i tillegg nøkkelspillere framover på banen. Borteseier + over 2.5 mål kan fås til 4.20 hos Nordicbet.


Bodø/Glimt – Odd (Søndag, 18.00 – Eurosport Pluss)

Toppoppgjør på Aspmyra mellom Glimt og Odd, hvor hjemmelaget har vært et av de aller beste lagene offensivt i ligaen. Er fem poeng bak serieleder Molde med to kamper mindre spilt. Og har to poeng opp til Odd, men de har like mange kamper spilt. Likevel vil Glimt uansett gå opp til 2. plass om de vinner mot Odd. Eneste som virker usikker til toppoppgjøret er Fredrik Bjørkan.

Odd imponerer veldig bra denne sesongen, men har hatt noe trøbbel på bortebane. Hatt to svake matcher mot Sarpsborg og Vålerenga borte, men ellers har de plukket gode menger med poeng – noe man ikke så for seg da serien sparket i gang. Kampen mot Kristiansund borte i cupen kostet nok litt mer energi enn ønsket, da de måtte spille ekstraomganger som de da scorer i og unngår straffesparkkonkurranse. Så noe slitne bein er det nok på Odd-gutta.

Fagermo

Odd har i år vært et veldig gjerrig lag og har til nå sluppet inn ni mål. På andre siden stiller Glimt som har bøttet inn hele 25 mål hittil denne sesongen. Vanskelig å si alt for mye om kampen, og poengdeling er ikke umulig. Spill på uavgjort kan fås til 3.50 hos Nordicbet.


Haugesund – Vålerenga (Søndag, 18.00 – Eurosport Pluss)

Hjemmelaget kommer fra en tøff kamp mot Strømmen i cupen og måtte ut i ekstraomganger for å sikre seg plass i kvartfinalen. Det kan ha kostet noe energi for vestlendingene. Har ellers mangler på sine største profiler i Alexander Stølås som blir borte en stund og dopingtatte Ibrahima Wadji, som blir borte på ubestemt tid. Haugesund-trener Jostein Grindhaug har noen vanskelig uker i vente, om hvordan man skal løse tapet av disse to.

Ronny Deilas prosjekt går i berg-og dal-bane, i det ene øyeblikket ser det ut til at det skal kjempes om medalje, i neste øyeblikk ser de bare ut som et lag som igjen skal kjempe i bunnen av tabellen. Man rekker aldri å bli klok på dette laget her. Har ingen seire på de siste tre kampene i Eliteserien, og har i tillegg kun scoret et mål på de tre siste. Vålerenga mangler en skikkelig goalgetter.

Vålerenga-Brann2017-2

Det er to lag som virkelig ikke er inne i sin beste form om dagen og som har litt å finne ut av, om blant annet hva som er målsettingen for sesongen. Men Haugesund virker å være hakket hvassere og er heldige med resultater. Skal ikke se bort fra at Haugesund klarer å slå et ekstremt svakt Vålerenga. Spill på hjemmeseier + over 2.5 mål til 3.55 hos Nordicbet.


 

Lillestrøm – Tromsø (Søndag, 18.00 – Eurosport Pluss)

Lillestrøm skal nå møte en del tabellnaboer og trenger sårt å ta poeng i de neste matchene for å unngå å havne helt nede i bunnstriden. Men det hjelper ikke heller at deres eneste spiss, Thomas Lehne Olsen er ute med skade heller – ingen tvil om at LSK trenger en mann som kan banke baller inn i nettet på Åråsen i den sårbare perioden de er inne i akkurat nå. Laget står med ti scoringer på de tolv første kampene i Eliteserien – her trengs det målscorere, på rekke og rad. Kind Mikaelsen og Sandberg er usikre til kampen. Men stopper Joonas Tamm har signert for LSK og er klar til kamp.

Les om overraskelseslaget Djerv 1919 som kjemper om opprykk i 3. divisjon

Tromsø har virkelig våknet opp fra de døde og har nå tre seire på rad i Eliteserien – mot Molde, Stabæk og nå sist RBK. De tre seirene har også fått dem opp fra bunnen og klatringen har startet, sakte, men sikkert. Grønli og Espejord er ikke tilgjengelig til denne kampen.

Begge lag har sin beste spiss ute i skrivende stund og målene renner ikke inn for tiden, det kan fort komme til syne søndag kveld. Under 2.5 mål står til 1.99 hos Nordicbet.


 

Stabæk – Ranheim (Søndag, 18.00 – Eurosport Pluss)

Stabæk startet uka med å signere en ny midtstopper i Yaw Amankwah, som er klar for å bidra til å styrke den defensive linja til Jan Jönsson. Leverte også en bra bortekamp mot et sterkt hjemmelag i KBK og tok med seg alle tre poengene hjem. Franck Boli ble utvist i cup-kampen mot Viking – noe som er dårlige nyheter for Stabæk-laget. De må også klare seg uten Hernandez og Rusike mot Ranheim.

Ranheim gjorde jobben i forrige runde av NM-cupen og knuste, overraskende nok Brann hele 4-0. I serien har de nå gått to kamper uten seire og klubben fra Trøndelag trenger å få med seg de poengene de kan, for enkelte av klubbene bak har kviknet til og Ranheim bør unngå å havne nede i bunnstriden. Slipper inn en del scoringer noe de burde unngå. Skadefri tropp, noe som er perfekt for en hver trener når han skal velge ut sine elleve.

Stabæk har fått sin aller viktigste spiller suspendert, det kan være meget kritisk. For det er ikke mange som scorer mål på Nadderud. Ranheim kommer med masse selvtillit etter den ganske så overbevisende seieren mot Brann. Borteseier får du til 3.00 hos Nordicbet.


Molde – Brann (Søndag, 20.00 – Eurosport Norge)

Molde røk på en saftig smell i 3. runde av cupen mot Aalesund, det merket Strømsgodset i forrige serierunde da de slo drammenserne 4-0. Ellers virker Molde å være ganske sikre på hvor målet til motstanderen står. Er desidert det laget som har scoret flest mål i årets utgave av Eliteserien, de står med 32 scoringer hittil og på toppen av toppscorerlista, der finner vi, Ohi Omoijuanfo, med ni mål. Leke James, Haraldseid og Bjørnbak usikre og Andersen og Bolly er helt ute.

wolff eikrem

Brann gikk med en solid smell borte mot Ranheim i forrige runde av cupen, og tapte hele 4-0. Det må ha vært en skikkelig oppvekker for bergenserne, for det var et ganske så flaut resultat og reise hjem med – spesielt med tanke på at alle favorittene har forsvunnet en etter en og de kunne potensielt vært med å kjempe om cupgullet, men den gang ei. Sliter å få i gang nøkkelspillere som Koomson og Bamba, som skaper alt for lite foran mål. Stort sett skadefri tropp for Lars Arne Nilsen.

Molde hadde spillefri i midtuka og har fått ladet opp. De har sett suverene ut på hjemmebane denne sesongen med 6-0-0, og 18-2 i målforskjell. Brann er solide, men er sterke hjemme i år. Spill på hjemmeseier står til 1.84 hos Nordicbet.


Sarpsborg 08 – Strømsgodset (Mandag, 19.00 – MAX)

Sarpsborg har det ikke godt om dagen, og er langt i fra det nivået vi så de leverte i fjor i Europa League. Laget står med to fattige seire og er ute av cupen og er i skrivende stund på 13. Plass i Eliteserien – det er langt unna det nivået man trodde de skulle være på. De er ekstremt avhengig av å få brukt noen av pengene de fikk fra Europa-eventyret – og det snarest, både på topp og i backrekka spesielt når de har skader på Horn, Tveita og Askar.

salvesen

Om Sarpsborg har sett ille ut i år så har utrolig nok Strømsgodset klart å være enda «bedre» i det å være dårlig. Godset står med fire strake tap i alle turneringer, og har i tillegg byttet trener. Danske Henrik Pedersen har kommet, men fikk et brutalt møte i sin første kamp og gikk på et 4-0 tap for serielederne. Har et relativt enkelt kampprogram
framover og trenger å ta de poengene de kan. Spørsmålet er om stallen er god nok for det. Mangler fortsatt Marcus Pedersen og Kristoffer Tokstad som absolutt ville vært noen forsterkninger om de returnerte snarest.

To lag som har hatt en grusom start på sesongen møtes, og det er vanskelig å skille de fra hverandre, de lider begge to og fansen skriker etter poeng. Kan fort være at grusomheten fortsetter og deles dere i mellom. Spill på uavgjort gir 4.05 hos Nordicbet.


 

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑