Tips til Fantasy Eliteserien (runde 13)

Skrevet av Jonas Hoff

Etter nok en dramatisk cuprunde kan vi igjen vende fokus mot Eliteserien og Fantasy. Flere av Eliteserielagene har vært ute i tøffe kamper, noe som ofte påvirker påfølgende kamper. Det nærmer seg nye blanks og-dobbeltrunder, noe som selvsagt må tas hensyn til, enten man er på Wildcard eller ikke.

Samuel Adegbenro – 9,8 millioner ( 2.0%)

Etter en trøblete start på sesongen, med spillernekt og dårlige holdninger, kan det igjen se ut til at Adegbenro er et realt Fantasy-alternativ. I toppform er Adegbenro blant ligaens aller beste spillere, med finter og dragninger som gjør selv den beste forsvarer svimmel. I kampene mot Tromsø og Aalesund var det tydelige tendenser på at formtoppen nærmer seg, og selv om laget sliter tungt i motgang, kan den drible-sterke Nigerianeren skape ting på egenhånd. Kampprogrammet til Rosenborg virker også lovende, selv om de skal sies at de har snublet mot enkel motstand opptil flere ganger allerede denne sesongen.

adegbenro

Kristian Thorstvedt 6,6 millioner ( 23 %)

Den unge midtbane-elleganten har vært en åpenbaring i årets Eliteserie. Med sin råskap, overblikk og ro i avsluttningsøyeblikket har Thorstvedt skutt seg inn i hjertene til mang  en Viking-supporter. Men, det er ikke bare Stavanger-publikumet som har latt seg sjarmere av unggutten, for til nå har hele 23 % fått han inn i laget sitt, et tall som nok vil stige ytterlige i de kommende ukene. Møter et Mjøndalen-lag som slipper til enorme sjanser, og som bare har klart å holde nullen ved en anledning i år, mot et tamt Stabæk på hjemmebane. I Viking finner man flere gode alternativer, men i den formen Thorstvedt viser nå, er det  vanskelig å gå utenom han.

Marcus Sandberg 4,7 millioner (7,6 %)

Med fem kampen på de tre neste rundene seiler Marcus Sandberg opp som det heteste alternativet på keeperplass. At forsvaret til Stabæk slipper til mye skudd i mot, er langt i fra bare negativt når vi vet at den gode skuddstopperen får 1 poeng for hver tredje redning. Med ny trener på plass tok Stabæk en overraskende borteseier i Kristiansund forrige helg, en trend som fort kan fortsette også de neste kampene.

Nicolai Næss 5,2 millioner ( 8,9 %)

Sesongen til Sarpsborg har vært blant det varierende slaget, men på tross av dette har midtstopper Næss rasket med seg 47 poeng, helt der oppe blant de beste Premium-valgene i forsvarsleddet. Strømsgodset og Tromsø de to neste er langt i fra den vanskeligste motstanden man kan møte, og med en påfølgende dobbel-runde seiler Næss opp som det beste alternativet i sin prisklasse. Før den jevnspilte kampen mot Vålerenga, holdt Østfoldingene buret rent mot serietoer Odd. Pilen peker oppover for Sarpsborg, og er man rask å signere Næss kan pilene i ditt Fantasy-lag gå samme veg.

Differensial

Lars Jørgen Salvesen – 6,9 millioner ( 2.3 %)

Med sin eierandel på beskjedne 2,3 %, er Salvesen ukens differensial. Formkurven til spisskollega Strand Larsen peker endelig oppover, men en landslagssamling hindrer unggutten og delta i dobbelt-runden som kommer. Når Skålevik i tillegg er ute av form og pr nå et stykke fra startplass, seiler den tidligere Start og Ull-Kisa storscoreren opp som et friskt alternativ om man vil satse litt. 9 + 5 poeng de to siste kampene er mere en godkjent, så gjenstår det å se om formkurven er vedvarende.

salvesen.jpg

Kaptein

Kapteinvalget denne runden er vanskligere en noen gang. Eikrem selvfølgelig det åpenbare, og for de som prøvde et annet alternativ forrige runde og ble straffet for det, vil nok gå for midtbane-generalen til Molde. Møter et defensivt solid Brann-lag, men som kommer fra en pinlig cup-exit mot Ranheim, noe som ofte slår ut begge veier.  Andre spennende alternativer kan være en Sarpsborg mann hjemme mot Strømsgodset, kanskje Strand Larsen? Ellers har man form-spiller Layouni , selv om Odd blir en hard nøtt å knekke for Glimt.

Vi i FantasyFans går det trygge, nemlig Magnus Wolf Eikrem, og ønsker samtidig alle lykke til inn mot helgen.

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑