Før runde 14 i Eliteserien

Skrevet av Tommy Kristiansen

Ny runde i Eliteserien, og vi gir deg forhåndsomtaler til alle dagens kamper. Skadenytt, suspensjoner, form, statistikk og mer.

Vålerenga – Bodø/Glimt (Fredag, 19.00 – Eurosport Norge)

Oslo-klubben slo tilbake i forrige serierunde og vant overlegent 1-4 borte mot Haugesund. Deilas mannskap har variert veldig i prestasjonene denne sesongen – slik som man er vant til fra tidligere. Har en del skader i forsvaret, enn så lenge står Juárez og Näsberg oppført som utilgjengelige, Jonatan Tollås Nation ute med en kneskade.

Vålerenga-Brann2017-2

Bodø/Glimt har virkelig overbevisst i årets utgave av Eliteserie. Fikk en tøff utfordrer i Odd i forrige match, men sto med glans og knuste Odd hjemme hele 3-0. En fordel Kjetil Knudsen har er han har så å si en nærmest skadefri tropp – som alltid er en fordel for en manager.

Bodø/Glimt scorer og scorer og Vålerenga sliter med å tette igjen bakover, spesielt om de muligens må spille uten flere av deres faste forsvarerspillere.

 

Brann – Mjøndalen (Fredag, 19.00 – Eurosport Pluss)

Brann delte poengene sist borte mot serielederen etter at Moldes Leke James satte ei straffe seks minutter før fulltid. Har til gode å slå Mjøndalen på deres siste fire oppgjør, hvor det har endt i hele tre tap for bergenserne. Nå bør statistikken endre. Skadefri topp, med unntak av en usikker Taijo Teniste.

Mjøndalen og Vegard Hansen har slitt i årets utgave Eliteserien, og står nå uten seier på de siste syv kampene. Fikk med seg et viktig poeng i kampen mot Viking i forrige runde. Må muligens klare seg uten lagkapteinen Christian Gauseth også i denne kampen.

Brann trenger å vise at de er bedre enn Mjøndalen etter tidligere resultater mot Mjøndalen, i tillegg har ikke Mjøndalen vist noe særlig fremgang.

 

Kristiansund – Lillestrøm (Fredag, 19.00 – Eurosport Pluss)

Ting går ikke på skinner for kristiansunderne om dagen, og står nå uten seier på de siste fire kampene. Gikk på nok et tap borte mot RBK i forrige serierunde. Hopmark og Kastrati er fortsatt ute med skader.

«Kanarifuglene» slo tilbake mot Tromsø i den 13. Serierunden og fikk en etterlengtet seier, og vant hele 4-0 på Åråsen, det må ha gitt de gulkledde en enorm selvtillitsløft, og det uten ubestridte førstevalg på topp Thomas Lehne Olsen, som fortsatt er ute.

Med et Kristiansund tappet for selvtillit og som mangler en målscorer på topp for et lag som kun står bokført med 12 scoringer kan det fort bli stille og rolig på Kristiansund stadion.

 

Odd – Molde (Fredag, 19.00 – Eurosport Pluss)

Nok et toppoppgjør står for tur i Eliteserien når Odd får besøk av serielederen Molde.

Dag-Eilev Fagermo har virkelig fått fart på skuta i Odd igjen etter å ha slitt i noen sesonger. Gikk dessverre for deres del på en smell i forrige runde mot overraskelses-laget Bodø/Glimt. Men har tidvis vist at de er å regne med i kampen om medalje. Blir nødt til å klare seg uten en av deres beste midtbane spillere i Oldrup Jensen, ettersom han er suspendert.

Fagermo

Molde og Erling Moe har et mål i år, og det er å gå for gull og akkurat nå ser det lyst ut. Det til tross for at det ble uavgjort i forrige kamp mot Brann hjemme på Aker Stadion. Mangler fortsatt deres førstevalg i mål i Andreas Linde, ellers er det stille på skadefronten. Ulland-Andersen er ute for sesongen.

Molde elsker å score mål borte, de står med 14 bortescoringer denne sesongen. Men hjemmelaget er et av de gjerrigste hjemmelagene, og kommer til å tette godt i igjen. Uansett ser Molde sterkere ut og Odd åpnet seg litt i overkant mye i forrige kamp.

 

Strømsgodset – Stabæk (Fredag, 19.00 – Eurosport Pluss)

Strømsgodset kommer seg virkelig ikke ut av krisen de befinner seg i. Prøvde seg i forrige runde mot Sarpsborg, men endte med enda en poengdeling, og fasit hittil er én seier på de siste ti serierundene.

Stabæk på sin side gikk fra fire strake tap, til å nå ha plukket med seg fire poeng på de siste to kampene. Mangler fortsatt deres målscorer på topp i Franck Boli, som må suspendere en siste kamp før han kan stille til kamp igjen.

Strømsgodset er ikke til å kjenne igjen og ligger i skrivende stund på bunnen av tabellen. Mens Stabæk kan få godt utbytte av poengfangsten den siste tiden og kan lure til seg flere poeng på fredag.

 

Tromsø – Sarpsborg 08 (Fredag, 19.00 – Eurosport Pluss)

Tromsø ble sendt hjem i skam på Åråsen for en knapp uke siden. Nå er de tilbake hjemme i nord og får besøk av et annet lag som er langt unna formen de burde være i. Er ligaens dårligste hjemmelag med 2-0-4 og målene renner bare inn for tromsøværingene.

Tabellnaboen Sarpsborg er heller ikke et lag som har slått til i årets Eliteserie. Hadde mulighet til å kapre alle tre poengene hjemme mot Godset i forrige kamp, men slik ble det ikke og det endte med poengdeling.

Det har blitt scoret under 2.5 mål i seks av Sarpsborgs sju bortekamper, og Tromsø sliter selv med å finne veien til nettmaskene, spesielt uten Espejord.

 

Viking – Haugesund (Fredag, 21.00 – Eurosport Norge)

Siddisene kommer fra et uavgjort resultat mot Mjøndalen. En kamp de egentlig burde vunnet, men slik ble det ikke. Viking har enda ingen skader å bekymre seg over nevneverdig.

Haugesund fikk gjennomgå av Vålerenga i forrige runde, og ble slått hele 1-4 av Oslo-klubben. Savnet etter Stølås og Wadji begynner å bli merkbart for vestlendingene, i tillegg til de har også Joakim Våge Nilsen kommet seg på skadelisten. Noe som ikke er helt heldig for Haugesund.

Viking har 3-1-1 hjemme og virker trygge på hjemmebane. Møter et Haugesund som er gode borte og står med 3-0-3, men mangelen på nøkkelspillere gjør at de stiller svakere enn på lenge.

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑