Fantasy Premier League-tips: Runde 2

Henrik Palm Strand

Årets første runde i Premier League er unnagjort, og Fantasy-sesongen er dermed ordentlig i gang. Det er for tidlig å trekke bastante konklusjoner etter én kamp, men her er fem tanker vi har gjort oss før sesongens andre runde.

risikofritt spill pl nb.png
Få et risikofritt spill på 200 kr til Premier League hver uke hos Nordicbet

4-0 mot Chelsea er en solid start på sesongen for Solskjærs menn. Etter en litt tricky kamp mot Wolverhampton i runde 2 venter et fint program for United. Forsvareren Wan-Bissaka (5.5) dro med seg rent bur og bonuspoeng, og med tanke på at vi må helt til runde 7 før United møter et lag som scoret i premieren, kan han være høyaktuell fremover.

Fremover på banen viste Rashford (8.6) og Martial (7.6) gode takter, og begge har allerede steget i pris. Duoen hadde fire skudd hver, hvorav to i boks, og henholdsvis 6 og 8 touch i boks. Rashford var i tillegg straffeskytter, og var meget sikker fra 11 meter.

Det kan være lurt å avvente til etter Wolves-kampen så man har mer å gå på før man bestemmer hvem  seg for hvem man går for, men fra runde 3 frister det med både en offensiv og en defensiv spiller i United.

 

Liverpools forsvar med vaklende sesongåpning

Forrige sesong viste Liverpool forsvarsspill av høy klasse, og kombinert med mange offensive bidrag er Robertson (7.0), Alexander-Arnold (7.0) og Van Dijk (6.5) populære valg. Så langt denne sesongen har Liverpool imidlertid sett mer rufsete ut bakover, og at keeper Alisson (5.9) er ute i «noen uker» gjør ikke saken bedre.

van dijk watford

Mange sitter med dobbel dekning bakover, og opp mot 14.0 er mye penger å satse på ett forsvar dersom de ikke er potte tette. Liverpool møter Arsenal i runde 3, og om de ikke ser bedre ut innen da kan det være en idé å nedgradere en i backrekka, for eksempel til fordel for Wan-Bissaka eller Maguire (5.5), og heller investere de sparte 1.0 – 1.5 andre steder i laget.

Populære billigkeepere med frisk start

Ryan og Pope er de to mest populære keeperne til 4.5, og begge leverte i serieåpningen med henholdsvis 9 og 8 poeng. For de som må erstatte Alisson vil Ryan være en naturlig erstatter. Med unntak av Manchester City er de fem neste rundene fine, og innen de møter Chelsea og Tottenham på rad vil mange ha aktivert wildcard uansett. For de som tenker mer langsiktig har Burnleys Pope et bedre program. Han har tre tøffere kamper nå, men deretter er programmet er strålende fra runde 5-14.

Bli med i vår Facebook-gruppe

Premiumspillere i storslag møtes til dyst

Mange anså Sterling (12.1) som essensiell før sesongen, men likevel er han bare eid av drøye 37%. Noterte seg for både flest skudd og flest skudd i boks (4) den første runden, og ble belønnet med tre scoringer. Hadde i tillegg en målgivende annullert av VAR for en hårfin offside.

I helgen møter Sterling en annen storkanon. Kane (11.0) var rundens klart med skuddvillige, og hadde 8 avslutninger der 6 var i boks. Videre hadde han 12 touch i boks, som er mer enn noen annen spiller. Noterte seg for to sene scoringer, men det løsnet ikke før Eriksen kom på banen.

kane

Spurs har en tøff bortekamp mot City i neste runde, men programmet løsner fra runde 3. Da er forhåpentligvis ogsgå Eriksen og Son tilbake for fullt, og dermed kan det dukke opp flere spennende muligheter hos Tottenham.

Bournemouth med tannløs åpning

Wilson (8.0), Fraser (7.5) og King (6.5) var alle populære valg til den første runden, men endte med å skuffe mange Fantasy-managere. Wilson fikk riktignok en assist, men ellers var det lite å ta med seg. Trioen hadde en avslutning hver, mens Fraser og King også skapte fattige én sjanse hver. Bournemouth lagde mye morro offensivt i fjor, men må heve seg noen hakk fra det de viste mot Sheffield United. Allerede i runde 3 venter Manchester City, så trioen levert fort på lånt tid om de ikke viser seg tilliten verdig i helgens kamp mot Aston Villa.

For mange vil det nok lønne seg å spare byttet til neste runde. Da har man dobbelt så mange minutter å basere avgjørelsene på, i tillegg til at man er mer fleksibel med to bytter enn ett. Uansett om du velger å stå eller foreta deg noe nå, ønsker vi lykke til med runden!

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑