Nord London-derby: Arsenal – Tottenham

Petter Solholt Olsen

Den første av to kamper der kongene av Nord-London skal kåres er rundt hjørnet. Her er alt du trenger å vite.

På søndag er det klart for et av, om ikke, Englands største rivaloppgjør. Arsenal og Tottenham har vært bitre fiender siden 1913, da førstnevnte flyttet deres stadion nordover, drøye 6 kilometer fra White Heart Lane. Siden 1909 har lagene møttes 185 ganger, Highbury og White Heart Lane har blitt byttet ut med Emirates og Tottenham Hotspur Stadium og 70 titler har blitt vunnet.

arstot181117zj.jpg

Av de 185 kampene har Arsenal vunnet 77 av de, mot Tottenhams 58. 50 har endt uavgjort mellom rivalene. Til tross for at Arsenal historisk sett har vært størst i Nord-London har Tottenham kommet over Arsenal i Premier League tre år på rad, og er av de fleste regnet som en tittelutfordrer også i år. Arsenal på sin side er i en oppbyggingsfase etter at Wenger forlot sidelinjen og Unai Emery tok over.

Nye fjes på Emirates

Emery og hans mannskap har hatt et meget solid overgangsvindu i sommer med spillere som Dani Ceballos, Nicolas Pepe og David Luiz som går rett inn og forsterker laget som kom seg til Europa League-finale i fjor. Arsenal sine prestasjoner før sesongstart var varierende noe de ofte er når hele troppen skal brukes, og med flere spillere inn og ut underveis i oppkjøringen fikk nok Emery svar på mange av hans spørsmål før sesongstart.

Arsenal har fått god uttelling innledningsvis denne sesongen med to solide seiere mot Newcastle og Burnley, før de måtte se seg slått av de europeiske mesterne Liverpool. Mot Liverpool fikk også Arsenal merke at det er et stykke opp til de to beste lagene, men med mange nye brikker i laget er nok ikke Unai Emery veldig bekymret. En nøkkelspiller å se opp for på søndagens storoppgjør er uten tvil Dani Ceballos. Den tekniske spanjolen som er på utlån fra Real Madrid har allerede rukket å bli en fanfavoritt på Emirates. 23-åringen bidro med to målgivende pasninger mot Burnley og har vært en viktig kreativ brikke i Mesut Özils fravær.

Historisk Kane?

Tottenham har hatt en grei sommer, og fikk en solid oppkjøring mot lag i verdensklasse. I motsetning i fjor har de også handlet i sommer Ryan Sessegnon, Giovani Lo Celso og Tanguy Ndombélé har kommet inn portene, og Ndombélé har allerede notert seg med to målpoeng på to kamper.

Harry-Kane-goal-v-Arsenal

Tottenham på sin side startet med en solid seier over nyopprykkede Aston Villa, før det ble uavgjort mot serieleder Manchester City og et surt tap for Newcastle United. Nøkkelspilleren for Tottenham mot Arsenal er uten tvil Harry Kane. Briten har til nå scoret ni mål på ni kamper mot Arsenal i Premier League. Med mål på søndag vil Kane være oppe med Emmanuel Adebayor og Bobby Smith som begge har 10 mål i derbyet.

 

Vår kombinerte lagoppstilling

Vi har satt opp en kombinert lagoppstilling med de beste spillerne fra Arsenal og Tottenham. På topp får Kane, Aubameyang og Lacazette tillit, mens nysigneringen Nicholas Pepe får varme benken. Tottenham får 7 spillere med i lagoppstillingen mens Arsenal har 5 spillere.

nld xi

 

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑