Kombinert XI: Man Utd v Liverpool

Da er vi her. Årets høydepunkt for alle Man Utd -og Liverpool-fans. Tidligere var dette også en av de største høydepunktene for den nøytrale fotballfan også, men kvaliteten på fotballen som har blitt servert i disse kampene de siste årene har ikke vært imponerende. Tidligere i år endte det i en kjedelig 0-0-kamp på Old Trafford. Styrkeforholdet mellom lagene har ikke vært så stor siden 90-tallet (den veien det er nå med Liverpool som det dominerende laget). Vi har satt sammen en kombinert lagoppstilling med de beste spillerne fra hvert lag.

 

Keeper

I alle år har Man Utd hatt den dominerende keeperen i disse lagoppstillingene. David De Gea har vært selvskreven i en årrekke, og før det hadde de Edwin Van Der Saar. Nå har dog ting endret seg, og mens David De Gea har hatt en negativ utvikling siden VM i 2018 så har Alisson hatt en motsatt formkurve, og er nå ansett som en av de aller beste keeperne i verden. Han er meldt klar til kampen mot Man Utd, og er i våre øyne den beste keeperen i Premier League.

skysports-alisson-liverpool_4366412

Høyreback

For drøye to år siden var det få som visste hvem Trent Alexander-Arnold var. Siden den gang har han bare blitt bedre og bedre. I fjor satte han ny rekord for antall målgivende i Premier League for en forsvarsspiller (13). Man Utd hentet i sommer Aaron Wan-Bissaka fra Crystal Palace. En høyreback som imponerte kraftig i fjor, og som har tatt steget opp hos United veldig fint. En solid defensiv høyreback. United-backen er muligens litt bedre defensivt enn Alexander-Arnold, men står langt tilbake på det offensive, og vår høyreback blir derfor Liverpool-backen.

 

Følg oss på sosiale medier – Facebook | Facebook-gruppe | Twitter

 

Midtstoppere

Den første midtstopperen er det nesten ikke vits å presentere. En så god stopper har ikke Liverpool hatt på 2000-tallet, og ble nylig kåret til årets spiller av UEFA. Vi snakker selvfølgelig om Virgil Van Dijk. Ved siden av han har Joël Matip tatt syvmilssteg siden Joe Gomez ble skadet i desember i fjor. Man Utd har to solide stoppere i Victor Lindelöf og Harry McGuire som ankom i sommer. Sistnevnte en fysisk og duellsterk stopper som har forbedret forsvaret til Solskjær. Han har likevel ikke vært på det nivået som Matip har spilt på i snart et år nå. Man kan se at han mangler litt på det taktiske og pasningsmessige. Leicester har også gjort det veldig greit uten han denne sesongen. Vår mann ved siden av Van Dijk blir Joël Matip.

van dijk watford

 

Venstreback

I likhet med Trent Alexander-Arnold har Andy Robertson gått fra å være en noe ukjent spiller på et nedrykket Hull-lag til å bli en av verdens beste backer. Han er god både i forsvar og fremover på banen, og kan i likhet med sin back-partner i Liverpool slå kirurgisk presise innlegg. Det ga han 12 målgivende i fjorårsesongen. Han konkurrerer mot Ashley Young på United sin venstreback. En veteran som har blitt omskolert fra ving, og som var enorm i det samme oppgjøret i vinter da han kom opp mot Mohamed Salah. Disse kampene kommer dog sjeldent for engelskmannen, og han spiller for øyeblikket kun fordi Luke Shaw er ute med skade. Andy Robertson har dog viste over de siste to årene at han er på en høyere hylle enn begge, og får denne plassen fortjent.

 

Defensiv midtbane

Her har vi nok en soleklar vinner. Det står mellom Fabinho og Nemanja Matic. Matic har vært på en nedagående kurve i flere år nå etter overgangen fra Chelsea. Fabinho har på den andre siden vært fenomenal for Liverpool siden han ble fast inventar hos Klopp for ca. ett år siden. En spiller som kan takle, sentre og løpe med ball på et veldig høyt nivå er mangelvare i dagens fotball. Fabinho er vår mann som den defensive av en treer i midten.

Sentral midtbane

Her er det mye å velge mellom. Hos Man Utd har man en Scott McTominay som har vært god under Solskjær samt Paul Pogba som sannsynligvis har det høyeste toppnivået av alle midtbanespillerne på disse to lagene.

Hos Liverpool har man Gini Wijnaldum som er en slags «jack of all trades» som har blitt brukt i alle ledd på midten. Oxlade-Chamberlain som er en god offensiv midtbanespiller, kaptein Jordan Henderson og Naby Keïta som enda ikke har fått ut hele potensiale sitt. Vi har dog valgt å gå med en fra hvert lag her. Paul Pogba har vært av-og-på siden i vår, men har vist at han har en fantastisk pasningsfot samt teknikk som få andre kan måle seg med. Vi gir han den ene plassen.

Ved siden av han kunne blitt gitt til flere. Både Henderson, Oxlade-Chamberlain og McTominay kunne vært med i samtalen om plassen, men vi har valgt å gi den til Gini Wijnaldum. En spiller som kan spille som en nummer 6, 8, 10 og til og med på kant. Han er stabilt god, han kan drible forbi flere spillere og han kan skåre mål.

Høyreving

I likhet med venstre midtstopper-plass så er denne også rimelig «locked down». Mohamed Salah kjemper mot Juan Mata, Daniel James og Jesse Lingard på høyrekanten. Siden Salah kom til Liverpool har Lingard skåret 12 mål på 66 kamper mens Juan Mata har stått for seks mål på 57 Premier League-kamper. Mohamed Salah har 58 mål på 82 kamper. En av verdens beste spillere, og den eneste reelle kandidaten til høyrevingen.

Spiss

Anthony Martial har etablert seg som United sin midtspiss siden Romelu Lukaku dro i sommer. Han har dog vært skadet i lengre tid, men startet sesongen godt med to mål og én målgivende på tre kamper før han fikk skaden. Fra Liverpool har du Roberto Firmino og kulthelten Divock Origi. Selv om Origi har vært toneangivende for Liverpool det siste året rekker han ikke opp til de to andre. Roberto Firmino har blitt en av de, om ikke den, viktigste spilleren i systemet som Klopp spiller. En spiller med utsøkt ballteknikk, som skårer mål og som skaper enormt med rom og sjanser for medspillere. Han har vært fenomenal denne sesongen, og får vår plass på spissplass.

firmino.jpeg

 

Venstreving

I likhet med høyrevingen er dette nok en posisjon hvor det er nokså ensidig med tanke på kvalitet. Sadio Mané har utviklet seg til å bli en hybrid av en brytende spiss og en tradisjonell 10’er som skaper sjanser for medspillere. I fjor ble han toppskårer i Premier League, og svært få har det samme repertoaret med fart, teknikk og klokskap i boksen som han. Under i videoen kan du se hans mål mot nettopp Manchester United i fjor.

Manager

Ole Gunnar Solskjær versus Jürgen Klopp. Her trenger vi ikke forklare valget vårt. Jürgen Klopp er valget vårt som manager for denne kombinerte lagoppstillingen av spillere fra Manchester United og Liverpool.

Her er hele lagoppstillingen (4-3-3)

kombinert lagoppstilling mufc lfc.png

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑