Rundens kombinerte lagoppstilling: Man Utd – Tottenham

Tommy Kristiansen

I denne nye spalten vil vi hver runde i Premier League se på en spennende kamp og sette opp det vi mener er den beste lagoppstillingen med spillere fra de to lagene. Første kamp ute er den meget spennende kampen mellom Manchester United og Tottenham.

Onsdag returnerer José Mourinho til gamle trakter med sitt Tottenham, hvor han står ansikt til ansikt med nordmannen som for snart nøyaktig ett år siden overtok Manchester United da portugiseren fikk sparken.

 

Keeper: Paulo Gazzaniga (Tottenham)

Ja, alle vet at David de Gea fremdeles er en av verdens beste keeper, men etter at Hugo Lloris ble skadet har Gazzaniga virkelig prestert godt og vist hva han er god for. Hadde blant annet en vanvittig kamp mot Liverpool tidligere høst, og har stort sett bidratt til mange gode redninger siden han tok plass mellom stengene i Tottenham.

 

Høyreback: Serge Aurier (Tottenham)

Det er ingen tvil om at Aurier har opplevd mye motgang og fått mye kritikk og det er det grunn til. De fleste vet vel at Wan Bissaka er nok hakket hvassere enn Aurier når det kommer til stykke, men hittil denne sesongen har Aurier på de få kampene han har spilt blant annet bidratt til flere målpoeng, og har vist seg å være god framover når han har dagen. Man kan selvfølgelig forsvare Wan Bissaka for at alt har omtrent gått trått bakover hos de Røde Djevlene, men ting har ikke vært på skinner i Tottenham heller. Gir Aurier plassen – for denne gang.

 

Midstopper: Harry Maguire (Manchester United)

Den engelske landslagsspilleren er en av mest etablerte midtstopperen blant de to klubbene, og er uten tvil første valget av alle de stopperne det er å velge i mellom. Variert litt i prestasjonene, men vi vet alle at Maguire bare kan bli bedre – mye bedre.

maguire.jpg

 

Midtstopper: Toby Alderweireld  (Tottenham)

Lagene har slitt bakover og Toby har ikke vært den forsvarskjempen vi kjenner han kan være, men går foran resten av gutta i midtforsvaret. Forsvinner muligens fra London-laget, og de kommer nok til å merke tapet av belgieren.

 

Venstreback: Danny Rose (Tottenham)

Manchester United har nesten ikke hatt noen venstrebacker tilgjengelig denne sesongen, Danny Rose får plassen. Det handler nødvendigvis ikke om kvalitet, men at han nærmeste har vært den eneste som har spilt fotball denne høsten. Kan være han blir ofret i Mourinhos planer da han har blitt henvist til benken i de to siste Premier League-kampene under den nye sjefen.

 

Midtbane: Scott McTominay (Manchester United)

Skotten har virkelig slått til under Solskjær og vist seg å være en viktig bidragsyter, har også fått det til å stemme med å sette ballen i nettet. Pådro seg en skade før forrige landslagspause, McTominay har nå vært ute i tre kamper, og United har ikke klart å vinne uten skotten. Kan den unge midtbanekrigeren være nøkkelen for at Solskjær og co unngår å miste altfor mange sårbare poeng i fremtiden?

 

Midtbane: Dele Alli (Tottenham)

Dele Alli har virkelig vært en skygge av selv de siste månedene, men nå er engelskmannen tilbake slik vi kjenner han. Alli står med tre mål og en assist på sine tre siste kamper under Mourinho. Praten Mourinho og Dele Alli hadde under første trening har virkelig truffet og Dele Alli virker nå å bli en viktig brikke under den nye sjefen på Tottenham Stadium.

dele alli

 

Midtbane: Fred (Manchester United)

Fred har virkelig ikke vært noen hit i Manchester siden hans ankomst i 2018, men nå har har fått mye tillit under den norske manageren og tillit virker å være nøkkelen for Fred – som for de aller fleste. Det var en periode ikke Fred kunne å slå en pasning uten at den hadde feil adresse, men nå vokser han stadig vekk og viser at han har mer å gå på – veldig mye mer å gå på.  Brasilianeren får en sjanse.

 

Høyrekant: Marcus Rashford (Manchester United)
Vi kommer ikke utenom Marcus Rashford. Han er kanskje ikke den goalgetteren vi trodde han skulle bli, men det er enda tidlig å bedømme. Man glemmer vel at han er bare 22 år gammel og at han er en av spillerene som bærer klubben på sine skuldre for tiden – uten Marcus hadde det nok sett meget verre ut i den røde delen i Manchester. Står med sju mål på 14 kamper, som er absolutt godkjent for et lag som ikke skaper all verdens.

 

Spiss:  Harry Kane (Tottenham)

Kane er den typen spiller United roper etter i angrep. Den engelske landslagskapteinen er en scoringsmaskin som de røde mangler etter å ha mislyktes i å erstatte Romelu Lukaku som for tiden herjer i Inter-drakta. Briten har virkelige selvtillit om dagen, og det kommer nok United-forsvaret å kjenne.

harry-kane-b

 

Venstrekant: Heung-Min Son (Tottenham)

Førstevalget på dette laget. Man kan ikke gjøre noe annet enn å elske Heung-Min Son, både som fotballspiller og person. Han setter ballen i mål og gråter offentlig når ting ikke er bra. Han er et forbilde for mange og som fortjener all hyllest. Trenger ikke å si som mye om sørkoreanere, annet enn han er helt magisk og blir ofte glemt i den store sammenheng.

 

Slik ser den kombinerte lagoppstillingen ut (4-3-3): 4 spillere fra Man Utd. 7 spillere fra Tottenham.

xi mufc spurs.png

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑