Rundens kombinerte lagoppstilling: Man City – Man Utd

Tommy Kristiansen

Det 179. Manchester-derbyet finner sted lørdag ettermiddag på Etihad. Både Manchester City og Manchester United vil nok bygge videre på deres seire i midtuken.

Keeper: David De Gea (Manchester United)

Ederson har vært suveren siden hans ankomst til Manchester City. Brasilianeren har en overlegen stil og er ofte fascinerende å se på, og ser tidvis ut til å være en elegant midtbanespiller. Men de fleste er enige om at spanjolen er den mest talentfulle målvakten, en keepers jobb er å forhindre at motstanderen scorer, der er De Gea god, med sin overlegne skuddstopprevne. Her er det mest plass til den spanske målvakten.

de gea

H
øyreback: Kyle Walker (Manchester City)

Kyle Walker har løftet spillet sitt denne sesongen, engelskmannen merker nok presset fra Joao Cancelo. Uniteds Aaron Wan-Bissaka er også i gang, men Walker har mer å bidra med i angrep enn Wan-Bissaka. Men det er ingen tvil om hvilke kvaliteter Wan-Bissaka besitter.

Midstopper: Aymeric Laporte (Manchester City)
Er det en mann Pep Guardiola savner så er det Laporte, som er en av ligaens beste midtstopper. Enda noen måneder unna comeback, og det er nok noe alle City-fans gleder seg til. Ble signert for 57 millioner pund fra Athletic Bilbao, og ser ut som han har spilt i Premier League hele karrieren. Virkelig en mann som er verdt pengene.

Midstopper: Harry Maguire (Manchester United)
Harry Maguire kom til Manchester United i sommer og knuste alle rekorder, og ble verdens dyreste midtstopper. Den engelske landslagsspilleren har ikke prestert til den grad man forventet med tanke på prisen, men har vist hva han er god for i Leicester City, og det er forventet at Harry Maguire snart finner formen og viser seg fra sine beste sider.

maguire

Venstreback: Benjamin Mendy (Manchester City)

Venstreback posisjonen har vært et vært en av utfordringene for begge lagene denne sesongen. Manchester City har rullert mellom Benjamin Mendy, Angelino og Oleksandr Zinchenko for City, Luke Shaw, Ashley Young og Brandon Williams for United. Williams har allerede imponert, men franskmannens erfaring og tidligere stats får ham til å få plassen nå.

Sentral midtbane: Paul Pogba (Manchester United)

Paul Pogba har ikke så veldig mange minutter på banen for Manchester United i denne sesongen, mens hans kreativitet og blikk for spillet gir franskmannen en plass på dette laget. Har alltid en finger med i spillet når ting går bra og er ofte nest sist på mange av målene til de Røde Djevlene. Savnet på midtbanen i Manchester United.

paul-pogba-ole-gunnar-solskjaer-man-utd-vs-huddersfield-premier-league-2018-19_757kcvyv4b301esv8tvklm4uq

Sentral midtbane: David Silva (Manchester City)
Hva kan du si om David Silva som ikke allerede er sagt? Spanjolen har alltid vært en solid spiller, men under Guardiola har han tatt steget enda et hakk høyere mot verdenstoppen. På fjorten kamper har den lille spanjolen tre mål og seks assist og viser hver sesong hvor viktig han er for laget. Kommer til å bli savnet når han nå spiller sin siste sesong i Manchester City.

Sentral midtbane: Kevin de Bruyne (Manchester City)
Kevin de Bruyne er endelig tilbake. I fjor var belgieren ute store deler av sesongen med skader, men nå er han tilbake for ramme alvor og viste hva som bor i midtbanespilleren i scoringen mot Newcastle. Står med fire mål og ni assist og det viser hvor viktig han er for Pep Guardiola. Førstevalget på dette laget.

de bruyne.jpg

H
øyreving: Raheem Sterling (Manchester City)
Kantspilleren står med 8 mål denne sesongen, og fortsetter å prestere og kose seg under Pep. Havnet i søkelyset etter en «fight» med Joe Gomez på landslaget i forrige landslagspause, men det har ikke gitt engelskmannen noen nevneverdig ripe i lakken. Har ikke vært helt skarp foran mål, men kan fort bli en trussel for et litt tungt United-forsvar.


Spiss: Sergio Agüero (Manchester City)
Den lille argentineren blir ikke å se i Manchester-derbyet, grunnet skade. Har variert litt i prestasjonene i det siste, men det er ingen grunn til bekymring, for spissen står med ni Premier League-mål hittil. Mannen er elsket av supporterne, og kommer til å være savnet på Ethiad på lørdag. Men uansett en av Premier Leauges beste spisser gjennom tidene.

Venstreving: Marcus Rashford (Manchester United)
Ingen Man City-spiller har direkte bidratt til flere mål enn Rashford denne sesongen, selv om Sterling ikke er langt bak sin England-lagkamerat med åtte mål og en assist. Har slitt med å sett ballen i mål på relativt enkle sjanser, men har hatt noen praktscoringer også, Rashford bærer nærmest laget alene på sine skuldre i mange kamper – som da han scoret to i forrige kamp mot Tottenham.

 

Her er lagoppstillingen: 7 spillere fra Man City, 4 spillere fra Man Utd

xi mcfc mufc

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑