Oddstips til Premier League (runde 19)

Anders Lilletvedt

Everton – Arsenal (lørdag 13:30)

Hele sesongen har vært en eneste stor fiasko for Everton til nå, som ligger helt nede på en 16. plass med kun tre poeng ned til Southampton på nedrykksplass. Nå vil trolig selveste Carlo Ancelotti ta over «The Toffees» og prøve å redde skuten.

Det har ikke blitt noen umiddelbar suksess med Freddie Ljungberg som midlertidig trener for Arsenal – siden han tok over skuten har det kun blitt én seier på fem kamper (W1, D2, L2). Nå ser det ut som tidligere Arsenal-spiller, Mikel Arteta, vil ta over på permanent basis innen kort tid.

manchester wolves tur.png

Begge lag scorer greit med mål, men deres store utfordringer er defensivt. Arsenal har en målforskjell på 24-27, mens Everton har 20-29. Enda vanskeligere blir det nå for Everton som må klare seg uten Lucas Digne som er ute med skade.

Arsenal har vunnet fire av de fem siste kampene innbyrdes (W4, L1) og scoret 2+ mål i samtlige av seirene. I to av dem scoret de hele fem mål.

Dette er begge lag som har levert langt under forutsetningene deres, men Arsenal pleier å ha et godt grep på Everton og skal være et bedre lag. Jeg tror vi får en nokså jevnspilt kamp, men at Arsenal går seirende ut.

Oddstips: Begge lag til å score + Over 2.5 mål – 1.77 hos Nordicbet

Longshot: Arsenal vinner + over 1.5 mål – 3.35 hos Nordicbet


 

Man City – Leicester (lørdag 18:30)

Ingen lag scorer flere mål på hjemmebane enn Man City denne sesongen (2.76 i snitt per kamp). De har vunnet 14 av deres 17 siste hjemmekamper i PL og har scoret 2+ mål i 12 av dem. De møter et Leicester-lag som har sluppet inn færrest mål i PL denne sesongen med sine 11 (0.65 i snitt per kamp), mens Man City har sluppet inn 19.

Blant topplagene Leicester har møtt denne sesongen har de vært både dyktige og heldige med antall mål de har sluppet inn. xGC (expected goals conceeded) mot Chelsea (1.25), Man Utd (1.4), Spurs (1.34) og Liverpool (3.53) viser at de har sluppet inn færre mål enn de burde. Leicester har vært meget stabile hele sesongen, både hjemme og borte, og har scoret 2+ mål i deres fem siste bortekamper.

City har vært ekstremt gode hjemme i år og jeg synes Leicester har vært heldige mot flere av topplagene denne sesongen. Jeg tror Leicester vil gi Man City en god kamp her, men at City blir for sterke.

Oddstips: Man City vinner + Over 2.5 mål – 1.78 hos Nordicbet


 

Watford – Man Utd (søndag 15:00)

De elendige resultatene til Watford vil ingen ende ta, kun ett poeng på de fem siste kampene er fasiten (D1, L4) og kun ni poeng på 17 kamper denne sesongen. De har heller ikke vunnet på deres 12 siste hjemmekamper i PL (D5, L7). Det stinker det nedrykk av.

Solskjær & Co er nå ubeseiret på deres seks siste kamper (W3, D3) og de ligger nå kun fire poeng bak Chelsea på den viktige 4. plassen. En av de viktigste bidragsyterne til at United ligger så nærme toppen er Marcus Rashford som har 15 mål på sine 17 siste kamper for klubb- og landslag.

Man Utd har vunnet de fem siste kampene innbyrdes og det vil overraske meg stort om de ikke går seirende ut her.

Oddstips: Man Utd – 1.83 hos Nordicbet


Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑