Tips og anbefalinger for juleprogrammet i Fantasy Premier League

Martin Langeveld

Jula står nok en gang for tur, en viktig tid både for troende og FPL-spillere. Fra 21. desember til 2. januar skal vi gjennom fire runder, og da kan man ikke hvile mellom juleselskapene. 

Liverpool-blank

Kan man bytte ut Sadio Mane nå?

At Liverpool ikke har kamp i GW 18 har stor betydning for alle aktive spillere. De fleste sitter med både en og to og kanskje tre mann. Mitt tips er å beholde hvert fall en av dem, og her synes jeg Trent Alexander Arnold er vanskeligst å selge. Han har offensive tall på høyde med de beste midtbanespillerne og de røde fra Merseyside ser også endelig ut til å ha løst koden for å holde nullen bakover igjen. Det er heller ingen andre alternativer i bakerste ledd som «må på».

Det store spørsmålet er hva man skal gjøre med Mané. Er det en gang man skal selge senegaleseren, så er det nå. Liverpool må stå over runden, ettersom at de er på andre siden av kloden for å spille to VM-kamper. Mye kampbelastning og reise kan gi slitasje på spillerne, som igjen kan føre til at Klopp må rullere, som han har hatt suksess med senest mot Everton.

Sadio Mane.jpg

Når de kommer hjem venter Leicester, Wolverhampton, Sheffield United og Tottenham i et tett juleprogram. Leicester er et topplag å regne denne sesongen, Sheffield er eneste laget som ikke har tapt borte og Wolverhampton skrur seg alltid på mot de beste. Mange vil nok kvie seg mot å selge afrikaneren ettersom at han har steget mye i verdi, men han kommer trolig til å synke en del i løpet av de neste ukene. Det vil også frigjøre mye midler, som du kan bruke til å styrke laget ditt andre steder. Det kan for eksempel være en mulighet til å få inn Salah når kampene blir bedre, som har sett skarp ut i det siste. Likevel vet vi at Klopp’s gutter kan valse over hvilket som helst lag, så her må man tenke seg godt om før man bestemmer seg.

Følg oss på sosiale medierFacebook-gruppe | Twitter

Hva skjer med Chelsea?

Etter en lovende start har det blitt tyngre for Frank Lampards mannskap. Fire tap på de fem siste er svakt, og nå går de inn i et tett program med en ung og uerfaren tropp. Særlig tapene hjemme mot West Ham og Bournemouth er vanskelig å forstå. Tomori er helt ute, Mount er rotasjonsutsatt og Pulisic har sluttet å produsere. Det kan stilles spørsmål til Tammy Abraham også, men ville beholdt han til kampen mot Southampton neste runde, hvor han er en het kapteinskandidat.

Hvit jul i Nord-London?

Liverpool og Chelseas utgang gir inngang til et Tottenham som virkelig har fått fart på sakene igjen. En gammel ringrev fra Portugal var alt som skulle til, og de liljehvite har flere spennende kort.

Heung-Min Son (£10.1m)

En av verdens beste individualister, og når han har dagen, ser det ut til at ingenting kan stoppe han. Kanskje det tryggeste valget, med levering i fire av sine seks siste kamper. Står bak det meste Spurs skaper og med sine 12 målpoeng har han vist at han blir å regne med også denne sesongen. Sør-koreaneren er en spiller man ikke kan stå uten i julen.

Dele Alli (£8.7m)

Endelig funnet tilbake til seg selv. Med unntak av kampen mot Wolves sist, har han målpoeng i samtlige kamper etter at Mourinho tok over. Selv på dårlige dager klarer han å dra meg seg poeng, som praktscoringen mot United som kom ut av ingenting. Han ligner mer og mer på 16/17-versjonen, som stoppet på 18 scoringer og 11 målgivende. Fortsatt bare eid av 13%, og en spiller man kan få mye glede av i jula.

Harry Kane (£10.9m)

Vi kommer ikke utenom denne mannen. Tidligere sesonger hadde han vært på alle lag på denne tiden, men målene og statistikken er ikke på samme nivå som før. Ligger langt bak på «expected goals» og skudd hvor han blir slått av rimeligere alternativ som Rashford, Vardy og Jimenez. Kapteinsemne i alle kampene før årskiftet, men ville prioritert Son og Alli først.

harry-kane-b

Kampprogrammet til Spurs er også veldig fint. Chelsea, Brighton, Norwich og Southampton er kamper hvor det fort blir mye poeng å hente. Ved første øyekast kan Chelsea se ut som en tøff kamp, men kun tre lag har sluppet inn flere mål på bortebane denne sesongen. Tilsvarende kamp i fjor endte 3-1, med scoringer av nettopp Alli, Kane og Son. Dele Alli trives voldsomt i dette oppgjøret, og står med 5 mål og 1 assist i sine fire siste kamper mot de blå.

Jack Grealish (£6.2m)

Aston Villa har hatt en varierende første halvdel, men nå venter en grønn eng av kamper. To hjemmekamper mot Southampton og Norwich på rappen, etterfulgt av Watford og Burnley. Sammen med Aston Villa er dette lagene som har sluppet inn mest mål hele sesongen, og da kan det være lurt å få inn hvert fall en mann fra «The Villans». Det er liten tvil om hvem som skiller seg ut, «Mr Aston Villa» Jack Grealish. Meget fin verdi og det meste Villa foretar seg offensivt skal innom han. Uheldig med straffebom sist, men 21 poeng fire siste mot Leicester, Chelsea, United, og Newcastle er sterkt. Eid av 10% og strekker meg så langt til å si at han er must-have i jula.

 

Topp 3 anbefalte salg

Sadio Mane (£12.2m)

Mason Mount (£6.5m)

Andy Robertson (£7.1m)

Topp 3 anbefalte kjøp

Heung-Min Son (£10.1m)

Dele Alli (£8.7m)

Jack Grealish (£6.2m)

 

Rundens Kaptein

En spennende runde med tanke på kapteinsvalg. Liverpool spiller ikke og City har en tøff kamp mot Leicester. De Bruyne i kanskje sitt livs form kan likevel finne på noe her. I tillegg er Jimenez mot Norwich og Grealish mot Southampton frekke valg. Rashford borte mot Watford er også en mulighet, men man vet aldri hva United kommer med. Mitt tips er å velge kaptein fra Tottenham – Chelsea, hvor samtlige Son, Alli og Kane kan få bindet. Har en god magefølelse på Alli, men det tryggeste er Heung-Min Son.

son spurs

Kaptein: Heung-Min Son (£10.1m)

Trives på White Hart Lane om dagen med 12, 10 og 8 poeng på sine tre siste hjemmekamper. Gode minner mot Chelsea og scoret et helt fantastisk solomål i tilsvarende oppgjør i fjor. Lampards lag er også ute av form og sliter defensivt. Eid av 23% og vil nok få bindet av mange denne runden. Et trygt og godt valg.

Følg oss på sosiale medierFacebook-gruppe | Twitter

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑