FPL: Dobbel Gameweek: Liverpool-spillere?

Martin Langeveld

Endelig er det tid for den første dobbelrunden, og trippelkaptein-chipen kan endelig brukes. Fantasy går inn i sin morsomste fase, det er nå det virkelig begynner!

Etter å ha stått over runde 18 får nå de røde fra Merseyside to kamper på én runde. For å få maksimalt ut av dette mener jeg man må ha tre spillere fra serielederen. Etter kampene mot Wolverhampton og West Ham venter en drøm av et kampprogram med Southampton (H), Norwich (B), West Ham (H), Watford (B) og Bournemouth (H). Her kan man nærmest være sikker på mye mål og «clean sheets». Det store spørsmålet fantasymanagere stiller seg er hvilke tre spillere man skal gå for.

Første på blokka bør være Trent Alexander Arnold. Nevnte i forrige artikkel at han var den viktigste å beholde før blanken, og det har han vist til gangs med 54 poeng siden. Det gir et snitt på 10,8 poeng per kamp som er best i ligaen. Det neste spørsmålet blir hvem man skal gå for av Mane og Salah, eller skal man rydde plass til begge to?

trent

Stjerneduoen topper de fleste av skuddstatistikker som for eksempel kanskje mine to favoritter «Expected Goal Involment og «Shots inside box» (hentet fra fantasyfootballscout). Mane har 3.49 i forventet målinvolvering og 12 skudd innenfor boksen de fire siste kampene. Salah har nærmest identisk med 3.27 og 11 skudd innenfor boksen. Mane kommer til litt flere muligheter, men Salah har høyere sannsynlighet for assist. Jeg vil si at de er omtrent like gode valg, men har egypteren et hårstrå foran blant annet fordi han er på straffer. Scoringen mot Manchester United kan også gi han den lille selvtilliten han trenger for å levere den store poengsummen flere håper på. Mane er eid av hele 40.8% sammenlignet med Salahs 27.8% og det kan på den måten være mye poeng å hente om man velger å satse på Salah. Samtidig er det skummelt å være uten senegaleseren, når vi vet hvor mye poeng han kan levere.

Da står man igjen med en ledig plass. De fleste står med Trent + Salah eller Mane, og lurer på hvem som skal bli siste mann inn i puslespillet. Det kan være mye å binde 24.8m på to spillere fra samme lag, og jeg har derfor sett på noen mer økonomiske løsninger:

Dobbeldekning i forsvar

Med syv smultringer på rad, kan det være like så smart og gå med to Liverpool-spillere bakover. Både Virgil Van Dijk og Andy Robertson er solide valg. Poengene mellom de to deles ganske likt, med Van Dijks trussel på corner og Robertsons assistpotensiale. Kort oppsummert har Van Dijk de største toppene, mens Robertson har større sjans for å få målpoeng i hver enkelt kamp. Etter at Liverpool virkelig har tetta igjen bakover vil jeg si man ikke kan gå feil med noen av dem.

Roberto Firmino (£9.4m)

Kongen av bortekamper, noe som passer perfekt for den doble runden. Ingen mål og tre assist på hjemmebane sammenlignet med syv mål og to assist på bortebane. En statistikk som er vanskelig å forstå seg på, men noe man kan velge å satse på. Han har også en lav eierandel på bare 13.4%. Skjønner at folk tar sjansen på brasilianeren, men personlig ser jeg mer mot dobling bak eller dobling av Mane og Salah.

firmino

Å bestemme seg for dobling bak eller Salah + Mane er et vanskelig valg. Det mest fornuftige i forhold til de siste kampene er å investere bakover, men vi vet at de to afrikanerne kan eksplodere når som helst og særlig nå som kampene blir mot antatt svakere motstand. Det blir et spørsmål om penger, og om man heller vil prioritere premiumspillere fra andre lag. Aguero og De Bruyne går inn i et noe tøft kampprogram, Vardy har ikke scoret på en måned og Rashford er langtidsskadet. Så hvem er det egentlig man skal bruke pengene på da? Selv om laget fra Merseyside har vært pottetette bakover kan vi ikke utelukke at de kan slippe inn mål. Dette var konklusjonen jeg kom fram til og har valgt å gå for trioen jeg mener har størst oppside.

Topp 3 kjøp:

Trent Alexander Arnold (£7.5m)

Mohammed Salah (£12.4m)

Sadio Mane (£12.4m)


Topp 3 salg

Marcus Rashford (£9.0m)

Ole Gunnar Solskjær har uttalt at han er ute i flere uker, så dette er et enkelt salg

Tammy Abraham (£7.9m)

Arsenal, Leicester, United og Tottenham i de fire neste. Har ikke levert i nærheten av det han gjort i starten av sesongen og har et snitt på 3.7 poeng på de siste åtte kampene.

Caglar Söyüncü (£5.1m)

Leicester sliter om dagen og med kun en «clean sheet» på sine syv siste kamper, mister tyrkeren mye av sin verdi.

Kapteinsvalg

Liten tvil om at dette skal være en Liverpool-spiller og her kan også den berømte trippelkapteinen settes i bruk. Støtter å gi bindet til både Trent, Mane og Salah, så her må man rett og slett gi det til den du tror får mest poeng. Det står mellom Alexander-Arnold og Salah, men jeg ender nok på å sette bindet på egypteren.

Kaptein: Mohammed Salah (12.4m)

På straffer og i form med 10, 6 og 7 poeng siste tre kampene. Blir overasket om han ikke scorer i noen av kampene.

 

 

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑