Hvem blir den nye Håkon Evjen? Disse 5 får sine gjennombrudd i Eliteserien 2020

Kristian Hennie

Om en snau uke sparkes årets Eliteserie i gang, og det er knyttet stor spenning til hvem som blir årets store gjennombrudd. Forrige sesong var det navn som Håkon Evjen, Emil Bohinen og Aron Dønnum som bemerket seg.

Førstnevnte kom ut av intet, og hadde knapt startet en kamp for et Glimt-lag som storspilte gjennom hele sesongen. Med andre ord, en vet aldri sikkert hvem som slår igjennom, men følgende fem er gode kandidater for å bli årets komet:

 

Oliver  Edvardsen (21, Stabæk)

Edvardsen kom til Stabæk i fjor sommer, etter en meget god sesong for Grorud i 2. divisjon. Til tross for en oppløftende sesong for laget fra Oslo øst, ble det kun med tre kamper fra start og fem innhopp for bæringen i fjor. På disse kampene ble det totalt to nettkjenninger.

I år er situasjonen en litt annen. Ola Brynhildsen overgang til Molde har ført til at den svært kvikke høyrekanten har gjort kantposisjonen til sin egen gjennom sesongoppkjøringen. 21-åringen kan beskrives som en dribleglad, fremoverrettet og hurtig kantspiller, som spesielt har sin forse i overgangsspillet og når han er rettvendt.

Edvardsen kan bekle samtlige offensive roller i lagoppstillingen, men det hersker liten tvil om at det er høyrekanten som er hans foretrukne posisjon. I et kontringssterkt lag som Stabæk, vil han få mye rom å boltre seg i, og det er mange backer som skal få kjørt seg når den tidligere turneren setter fart rettvendt i årets sesong.


tabelltips ff lang

Edvard Tagseth (19, Rosenborg)

Tagseth er nok for flere allerede ett kjent navn. I 2017 signerte han for Liverpool sitt akademi, og spilte der fram til han ble hentet av Rosenborg i fjor sommer. Etter ankomsten ble det kun med en seriekamp for den unge teknikeren. I år vil nok Tagseth få vesentlig mer spilletid, ettersom han er vært frisk og spilt mye i oppkjøringen.

01-modellen er en svært fotballklok og teknisk sentral midtbanespiller, med et overblikk som utvilsomt er imponerende for alderen. 19-åringen står med over 40 kamper for aldersbestemte landslag, og dette av en grunn. Midtbanen til Rosenborg er kanskje ligaens sterkeste, men vi har troa på at unggutten fra Frosta slår gjennom i årets sesong.


 

Odin Thiago Holm (17, Vålerenga)

Thiago Holm er den soleklart yngste på denne lista, men det er god grunn for å ta opp dette navnet. Thiago Holm er uten tvil en av landets mest omtalte talenter, og signerte for Vålerenga januar i fjor. Har slitt litt med skader siden han kom til hovedstadslaget, men i sesongoppkjøringen har indreløperen sett frisk ut og spilt mye.

Vålerenga er et lag som i likhet med Rosenborg, har tøff konkurranse om midtbanetreeren. De som følger norsk fotball tett, vet likevel at Dag-Eilev Fagermo alltid har vært en forkjemper for å gi unge spillere sjansen. I en alder av 17 har Thiago Holm en usedvanlig ro ved spillet sitt, samt en teknisk begavenhet få i hans aldersklasse innehar.

17-åringen er et enormt talent med alle forutsetninger til å bli en fremragende fotballspiller, og fortsetter han som i vinter når han får sjansen, vil 2020 bli meget spennende år for unggutten.


5 røverkjøp til Eliteserien Fantasy 2020

Anton Kralj (22, Sandefjord)

Kralj kan være et navn ikke alt for mange er kjent med i norsk fotball. Den 22-årige venstrebacken herjet for Sandefjord i OBOS-ligaen i fjor, med sin fart og gode venstrefot. Endte med en nettkjenning og fem målgivende, og ble tildelt prisen for årets gjennombrudd i OBOS-ligaen i 2019.

Spilleren med fortid i Malmø er svært kvikk, og vil få god bruk for farten sin på det øverste nivået. Han står oppført med over 30 kamper på aldersbestemte landslag for Sverige, og er en uredd backtype som vil vise seg frem i Eliteserien.


 

Nicholas Mickelson (20, Strømsgodset)

Mickelson kom til Strømsgodset 1. januar i fjor, men fikk sesongen spolert etter en skade tidlig i mai. Nå er U-21-landslagsspilleren frisk og klar for å etablere seg på øverste nivå. Står kun oppført med tre kamper i Eliteserien, men i år kan han virkelig bli Godsets komet.

Mickelson er en uredd og ryddig backtype, både offensivt og defensivt, som kan bekle begge sidene. Han kjemper med blant annet Parr og Vilsvik om plassene, men Strømsgodset som klubb har vist opp gjennom årene at de ønsker å satse ungt. Det gjenstår å se, men om han slår til i 2020 kan det bli med en voldsom kraft.


 

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑