Eliteserien Fantasy tips: Runde 2

Etter flere dager med bytter inn og bytter ut på våre fantasy lag kom endelig runde 1. For noen ble det en stor skuffelse mens andre traff bra på sine valg. Som forventet leverte Magnus Wolff Eikrem for Molde, Torgeir Børven scoret på straffespark mens Leke James markerte seg med både mål og rødt kort. Bodø/Glimt viste at de er å regne med i år også og Jens Petter Hauge ble den spilleren som skaffet mest poeng med 11 poeng. De nyopprykkede lagene viste også at de ikke blir lette å møte i årets sesong.

Runde 2

Nå ser vi frem mot runde 2, en runde som er vanskelig å tippe fordi de fleste kampene ser ut til å være veldig jevne på papiret. Det blir storkamp på lørdag hvor Molde tar imot Rosenborg på Aker Stadion, men denne kampen kan fort bli spilt uten flere av de store stjernene. Leke James er suspendert, Eikrem er tvilsom etter en kjenning i bakside lår og nå er også Pål Andre Helland usikker på grunn av en vond ankel. Derfor vil mange kanskje stå uten noen spillere i denne kampen.

Mange har kanskje også lyst å kaste på noen Bodø/Glimt spillere, forståelig nok, etter det de viste i Stavanger mot Viking. Likevel kan det være en liten felle med tanke på de to neste kampene til Glimt.

mobilebet 50 kr avlang

Haugesund hjemme i neste kamp har vist seg tidligere å være en målfattig kamp, noe som fjorårets 0-0-resultat viser. Deretter har de en tøff bortekamp mot Rosenborg på Lerkendal. Derfor ville jeg ventet med å kjøpe spillere som Philip Zinckernagel, Jens Petter Hauge eller Ulrik Saltnes.

En kamp som kan vise seg å bli ganske målrik er søndagens kamp mellom Strømsgodset og Odd. Begge serieåpnet mot nyopprykkede lag og skuffet. Spesielt defensivt slapp begge lag til mye sjanser og begge lag slapp inn 2 mål. Strømsgodset slapp også til flest skudd i egen 16-meter med 18 skudd totalt. Derfor kan man nok glede seg til denne kampen hvis man har noen offensive spillere fra noen av lagene.

Til slutt vil jeg også nevne kampen mellom Kristiansund og Aalesund. En kamp hvor ikke mange har spillere som spiller utenom Niklas Castro. Likevel tror jeg denne kampen kan være bra for offensive spillere og kanskje da spesielt spillere fra Kristiansund. De så friske ut mot Rosenborg og Aalesund sitt forsvar slet stort mot Molde. Ser for meg at det blir noen mål i denne kampen også.

 

To anbefalte kjøp

Lars Jørgen Salvesen – 8,6 millioner
Odd (H) – 19,3% eierandel

Salvesen leverte godt for sine eiere i runde 1 med både mål og målgivende mot Start. Han var også et stolpetreff unna en målgivende til. Hjemme mot Odd, som slapp til flere sjanser og to mål mot Sandefjord, kan sørlendingen fort skaffe en del poeng. Det virker som han ikke trenger mange sjanser for å score og han ser også ut til å spille 90 minutter. Hans fantastiske heading mot Start viser at Salvesen er i kjempeform og vil være et godt kjøp. Han kan være et fint kjøp hvis man vil erstatte Leke James.

 

Amahl Pellegrino – 9,0 millioner
Aalesund (H) – 7.2% eierandel

Pellegrino hadde en helt vill høstsesong i fjor for Kristiansund. Noe som gjorde at prisen hans er høy denne sesongen. Han så frisk ut mot Rosenborg og møter denne runden ett svakt Aalesund forsvar. Han scorer oftest på hjemmebane for Kristiansund og er nok sugen på åpne målkontoen i runde 2. Er man usikker på Eikrem eller Helland og har lyst å finne en erstatning med en fin kamp i runde 2 så er Pellegrino en man bør ha på ønskelista.

Rundens kaptein

Lars Jørgen Salvesen

Runde 2 viser seg å være en vanskelig runde å velge seg en kaptein. Med flere stjernespillere ute med skade eller suspensjoner så kan dette fort være runden hvor man velger en kaptein med lav eierandel for å stikke fra konkurrentene. Likevel er det fristende å gå for en angrepspiller i Strømsgodset – Odd kampen fordi forsvarene slipper til mye sjanser.

salvesen

Da står valgene mellom Børven og Salvesen. Her ville jeg gått for Lars Jørgen Salvesen som kaptein fordi han viste i runde 1 at han er i kjempeform i motsetning til en Børven som var heldig og scoret på straffespark og vi vet heller ikke hvor motivert han er etter at overgangen til Rosenborg ble bekreftet.

 

 

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑