Oddstips: Runde 28 i Eliteserien

Bendik Rise

Bare tre runder (pluss hengekamper) igjen av Eliteserien. Seriemester og sisteplass er allerede kåret, men ellers er det mye å spille for. Vi har oddstips til noen av oppgjørene.

Bodø/Glimt – Stabæk (søndag 17.00)

Vi starter med serielederen som har vunnet samtlige 13 hjemmekamper denne sesongen. Det er nok en rekke de vil forlenge etter 1-1 i Kristiansand. De har også scoret 51 mål og sluppet inn bare ni hjemme på Aspmyra. Ellers har 24 av 27 kamper endt med over 2,5 mål, der 11 av 13 er hjemmekamper. Selv om de allerede er seriemestre og klarte bare uavgjort sist helg, tror jeg nordlendingene er sultne på flere rekorder før sesongen er over.

Stabæk er så midt på tabellen som man får det med absolutt ingenting å spille for de siste tre kampene. Med sju poeng opp til neste er det lite trolig at de klatrer på tabellen. De er uansett i helt grei form med 1-3-1 på sine siste tre kamper. På bortebane har det blitt én seier (forrige helg over Mjøndalen), samt to uavgjorte og to tap. De har ikke spilt mange målrike kamper den siste tiden og faktisk over halvparten (13 av 27) av kampene har endt under 2,5 mål. Aspmyra er dog en stadion med mange mål og det tror jeg kommer også til helgen.

Oddstips: Bodø/Glimt vinner og over 2,5 mål @ 1.72 hos Nordicbet

Sandefjord – Viking (søndag 17.00)

Vi holder oss til hovedrunden søndag der Sandefjord får besøk av Viking. Hjemmelaget vant sist 0-1 i Ålesund, men ellers har poengfangsten vært så som så før det. På hjemmebane har de ikke vunnet på hele seks kamper, med henholdsvis tre tap og tre uavgjorte kamper. De bør nok likevel være ganske sikre på fornyet plass i Eliteserien med syv poeng ned til kvalifiseringsplassen.

Viking, derimot, jager i andre enden av tabellen med bare tre poeng opp til Rosenborg (som møter Vålerenga denne runden) på den viktige fjerdeplassen. Formen er ikke noe å si på med fire seire på rad mot Rosenborg, Sarpsborg 08, Start og Brann. Viking vant også det forrige oppgjøret mellom lagene i juli med 2-0. Både form og tabell taler for Viking her, og med Europaspill rett foran nesa tror jeg de vil ta tre poeng her.

Oddstips: Viking (pengene tilbake ved uavgjort) @ 1.85 hos Nordicbet

Molde – Aalesund (søndag 19.00)

I søndagens hovedkamp får vi servert lokalderby mellom Molde og Aalesund. Molde er på slutten av et tett kampprogram, og med en viktig kamp i Europa League torsdag tror jeg det vil bli prioritert. Og med motstanden tatt i betraktning og at de har en luke på fem poeng nedover på tabellen, taler det også for et svekket lag her. Formen er likevel ikke noe å si på med fire seire og en uavgjort på deres fem siste kamper, alle med tre eller fire mål i kampen.

Aalesund har for lengst rykket ned, men har startet på planleggingen av neste sesong. 1-1-3 på deres fem siste med 7-0 på Aspmyra som den verste. Ellers var tre av de målfattige kamper med ett eller to mål, samt 3-1-tap i Bergen. Lars-Arne Nilsen har forbedret Aalesund bakover, men det har ikke vært nok til å ta mange poengene. Selv om mye taler for at Molde skal score mange mål her, finner jeg oddsen på under-spill veldig fristende. Med et antatt svekket lag og en viktige kamp i sikte kan man håpe at de slipper seg litt ned her. Aalesund vil nok uansett ha et defensivt fokus.

Oddstips: Under 4,5 mål @ 1.68 hos Nordicbet

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑